|

Daima hazırız

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı en büyük tatbikatı Denizkurdu 2017 nefes kesti. 26 Mayıs’a kadar sürecek olan tatbikat kapsamında gece atışları yapıldı. Atışları takip eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar geceyi firkateynde geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:58 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Daima hazırız
​Daima hazırız

Denizkurdu 2017 tatbikatı önceki gece yapılan atışlarla başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı en büyük tatbikatı Denizkurdu 2017’nin ilk bölümü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun yanı sıra 21 ülkeden 19 yabancı askeri ataşenin takip ettiği “seçkin gözlemci günü”nün ilk bölümü tamamlandı. Tatbikatın “seçkin gözlemci günü” kapsamında ilk olarak SAS timlerince mayın imhası gerçekleştirildi.

TEMREN İLK KEZ SAHNEDE

Seçkin gözlemci gününün ilk bölümü, Sea Hawk helikopterinden sabit hedefe Temren Füzesi ve yine Sea Hawk helikopterinden hareketli hedefe Hellfire Füzesi atılmasıyla tamamlandı. Milli imkanlarla üretilen Temren Füzesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bir tatbikat kapsamında ilk defa kullanıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Ege’de bulunan Sancak Gemisi TCG Kemalreis’e giderek tatbikat kapsamında gece boyu yürütülen harekata hazırlık eğitimleri ve su üstü atışlarını izledi. Orgeneral Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Oramiral Kösele ile geceyi denizde geçirdi.

TÜM PLANLARIMIZ HAZIR

Seçkin gözlemci gününe katılan yabancı askeri ataşelere hitap eden Akar şunları söyledi: “Milletimizin güvenliği, birliği, beraberliği için, ülkemizin güvenliği ve bütünlüğü için yapmamız gereken neler varsa bunların hepsi planlandı ve bunların hepsi TSK’nın kahraman ve fedakar mensupları tarafından diğer güvenlik mensuplarıyla omuz omuza icra edilmeye devam edilmektedir. Bizim için esas olan barış, iyi komşuluk ilişkileri, karşılıklı olarak hak ve menfaatlere saygı gösterilmesidir.”

Gövde gösterisi

Denizkurdu 2017 tatbikatına Dz. K.K.lığından 14 Fırkateyn, 6 Korvet, 17 Hücumbot, 9 Denizaltı, 6 Mayın Avlama Gemisi, 13 Lojistik Destek Gemisi, 4 Karakol Gemisi, 4 deniz karakol uçağı, 19 deniz helikopteri, 7 SAT görev timi, 2 SAS görev timi, Hv.K.K.lığından toplam 7 görev uçuşu hava gayreti, 2 sorti HİK (Havadan İhbar ve Kontrol) uçağı, 1 hedef çekme uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 Arama Kurtarma gemisi, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ile 8 Sahil Güvenlik botu katıldı.


#​Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
#Denizkurdu
7 yıl önce