|

Dalgıcın imdadına başkan yetişti

‘1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası’nı anma töreninde denizde fenalaşan kadın dalgıcın imdadına Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yetişti. Yıldırım, boğulma tehlikesi geçiren dalgıcı sudan çıkarmayı başardı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:44 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dalgıcın imdadına başkan yetişti
Dalgıcın imdadına başkan yetişti

Kocaeli'de boğulma tehlikesi geçiren kadın dalgıcı Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım kurtardı. Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından “1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası"nda hayatını kaybedenler için Karamürsel Alp Türbesi'nin de bulunduğu eski mezarlıkta Karamürsel Belediyesi'nce bir anma töreni düzenlendi.



ÇIRPINIP YARDIM İSTEDİ


Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından tören, şehitler için denize karanfil bırakılması ve Karamürsel Sualtı Sporları Derneği (KARSAD) üyelerinin anma dalışı gerçekleştirmesi için iskelede devam etti. Denizden "1 Mart Üsküdar Faciasını Unutmuyoruz" yazılı pankart çıkartmak için dalan KARSAD üyelerinden Şenay Ertorun, bir süre sonra su yüzeyine çıkıp çırpınarak yardım istedi. Ertorun'un iskelenin yaklaşık 10 metre açığında 'imdat boğuluyorum' diye feryat etmesi üzerine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, hiç tereddüt etmeden suya atladı.



BÜYÜK TAKDİR TOPLADI


Dalış brövesi bulunan Yıldırım, yüzerek yanına yanaştığı dalgıcı kıyıya çıkardı. Anma törenine katılanlar, alkışlayarak Başkan Yıldırım'ı bu kahramanlığından dolayı tebrik etti. Dalgıç Şenay Ertorun'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 1 Mart 1958'de Üsküdar Vapuru'nun fırtına nedeniyle batması sonucu 400'e yakın kişi hayatını kaybetmişti.



Görev bize düştü


Kendisi de dalgıç olan AK Partili Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Dalış sırasında bir arkadaşımız, heyecandan olacak süratle su üzerine çıktı. Kendisi yardım çağrısında bulundu. Ne hissettiğini en iyi bilenlerdendim. Görev bize düştü.. Sevindiren olay kötü bir şey olmadı" dedi.








#Karamürsel
#Üsküdar
#AK Parti
7 yıl önce