|

Darbe girişimi ABD’ye anlatıldı

Global Policy Institute'un New York'ta düzenlediği panelde 15 Temmuz'da yaşananlar bütün ayrıntılarıyla ABD'ye anlatıldı. Panelin moderatörlüğünü Mesut Yılmaz yaparken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 02:22 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkent merkezli bir düşünce kuruluşu olan Global Policy Institute (GPI - Küresel Politika Enstitüsü) tarafından New York'ta düzenlenen 'Türkiye'deki Başarısız Darbe Girişiminin Anatomisi' panelinde 15 Temmuz'daki darbe girişimi Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın moderatörlüğünde masaya yatırıldı.



TEHDİTLERE DEVAM EDİYOR


Panelde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinerek, "O gece yaşananları biz biliyoruz, yaşayanlar biliyor ancak Avrupalı ve Amerikalı dostlarımız görmezden geldi. Müttefikimiz ve model ortağımız ABD'den beklentimiz, bu darbenin planlayıcısı olan şahsı bir an önce Türkiye'ye iade etmesi. İlk etapta da tutuklaması. Bu şahıs ABD'den tehditlerine devam ediyor" dedi.



DEVLETTEN BEKLEMEK OLMAZ


BAU Global Başkanı Enver Yücel 15 Temmuz'da yaşananlar nedeniyle bu etkinliğin düzenlendiğini vurgulayarak, "Türkiye'de yaşanan olayları sivil toplum örgütleri, üniversiteler, düşünce kuruluşları olarak dünyaya bizim de anlatmamız gerekiyor. Sadece devletten beklemek yetmez, bizlerin de bu tür olayları objektif bir gözle dünya kamuoyunu anlatmamız gerekiyor" dedi.



YALNIZ BIRAKILDIK


Global Policy Institute kurucusu Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Batılı müttefiklerimizin darbeye karşı yanımızda olmadığını belirterek "Türkiye yalnız bırakıldı, daha da kötüsü, eleştirildi. Yüzlerce insanın hayatını kaybetmesi batı basınında yer bulmadı. Batı basını darbe girişimini haberleştirirken gerçekleri göstermedi" diye konuştu.



BAŞTA ANLAMADILAR


Panelin moderatörlüğü üstlenen Mesut Yılmaz ise "Türkiye'de her kesimden insanın demokrasiye inancı çok sağlam. Ancak ABD'nin Türkiye'nin durumunu anlaması zaman aldı" dedi.



#New York
#Global Policy Institute
#Mevlüt Çavuşoğlu
8 yıl önce