|

Darbe tweeti gerçek çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimini 1 ay önce '13yasindemilliiolan' kullanıcı adıyla açıklayan sosyal medya hesabı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Darbe girişimi sonrasında kapatılan hesabın arşivde ele geçirilen bilgileri ile 15 Temmuz'da darbe yapılacağı tweetinin tamamen gerçek olduğu kanıtlandı.

Yeni Şafak
16:03 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 12:43 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ'nün darbe girişiminden 1 ay önce atılan ve darbenin tarihini apaçık veren tweet ortalığı karıştırdı.
FETÖ'nün darbe girişiminden 1 ay önce atılan ve darbenin tarihini apaçık veren tweet ortalığı karıştırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün geçtiğimiz Cuma gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sosyal medyada birçok yalan haberin ortaya çıkmasına sebep oldu. FETÖ, demokrasiye sahip çıkmak için meydanları dolduran halkı "Artık evinize dönebilirsiniz" şeklinde attığı mesajla kandırmaya çalıştı. Ardından İstanbul'un 19 noktasına yapılacak olan sözde saldırıların bulunduğu mesajlar gönderilse de başarılı olamadı.



Darbe girişiminden 1 ay önce yayınlanan darbe tweeti ise ortalığı karıştırdı. Twitter'da darbe girişiminin tarihini verdiği tweetle gündeme gelen @gskraliddaaci06 kullanıcı adlı hesap, darbe girişiminden sonra hesabını kapattı. "15 temmuz 2016 cuma turkıyede askerı darbe at fava bekle ıstıhbaratım sağlam" tweeti ile darbenin olacağı günü apaçık veren hesapla ilgili tepkiler çığ gibi büyürken hesabın arşiv bilgisine ulaşıldı. Arşiv bilgisi ile tartışmalar, hesabın gerçek olduğu konusunda netlik kazandı.




#Darbe Girişimi
#Twitter
#15 Temmuz
8 yıl önce