|

Darbeci albay: Gerekirse arkadaşlarınızı vurun

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan eski Başçavuş Fatih Sincan, Muhafız Alayı’nda darbe girişimini koordine eden bir albayın, “ÖKK’ya indiğinizde karşı grup sizinle çatışmaya girecek olursa, gerekirse siz de arkadaşlarınızı vurun" emri verdiğini söyledi.

Yeni Şafak
09:17 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 09:31 - 18/08/2017 Cuma
Diğer
15 Temmuz akşamına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
15 Temmuz akşamına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı iddianamesindeki ifadeleri göre Özel Kuvvetler Komutanlığı Mühimmat İkbal Astsubayı Başçavuş Fatih Sincan, 15 Temmuz gecesi TRT baskınını "35 kişi sivil araçla Genelkurmay'a gitti. Albay Muhsin Kutsi Barış yanımıza geldi ve kalanlara 'TRT binasına bizimkiler girdi. Korkmayın, kontrol bizde' dedi" ifadeleriyle anlattı.

"Arkadaşlarınızı vurun"

Milliyet'in haberine göre, ÖKK'ya baskına giden ekibin geri çekilmesi üzerine sabah bir albayın gelen telefonun ardından takviye için ÖKK'ya gidilmesi gerektiğini söylediğini aktaran Sincan, bunun üzerine silahlı olarak helikopter pistine gittiklerini söyledi. Sincan, "Albay, 'önce ineceksiniz, etrafın emniyetini alacaksınız. Karşı grup çatışmaya girerse siz de arkadaşlarınızı vurun' emri verdi" dedi. Sincan, kargaşadan faydalanıp astsubay arkadaşı Mehmet Gökçe ile birlikte alayın ağaçlık bölgesine kaçtıklarını kaydetti.

"Abimizi kurtaracağız"
Başçavuş Fatih Sincan, örtülü olarak hazırlıkları tamamlanan darbe teşebbüsü henüz başlamadan haberdar olduğunu savundu. ÖKK’da yaşananlara ilişkin davanın sanığı olan eski Tabur Komutanı Yarbay Murat Korkmaz, Sincan’a
“MİT’te bir abimiz var, onu kurtaracağız”
dedikten sonra mühimmat vermesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, Sincan’a, aynı birlikte görevli olan astsubaylar Mehmet Gökçe ve Fatih Yanıkkaya ile birlikte hareket etmesi talimatını verdi. Sincan, Korkmaz’ı ortak tanıdıkları ve güvendiği Astsubay Kıdemli Başçavuş Muzaffer Han’ın yanına giderek, Korkmaz’ın ne kadar güvenilir olduğunu sordu.
Han,
“Murat Korkmaz kesinlikle çok güvenilir. Sana ne söylüyorsa doğru söylemiştir. İstediği mühimmatı kendisine ver”
dedi. Sincan,
“Hatta bu yapılacak işlerden MİT Müsteşarı ile Genelkurmay Başkanı’nın da haberinin olduğu söyledi. Ben de MİT’ten kurtarılacak olan rehinenin kurtarılmasında yetersiz kaldığını ve bizim desteğimizi istediğini düşündüm ve oradan ayrıldım”
ifadelerini kullandı.
Bomba atar istemişler
Korkmaz’ın yanına giden Sincan’ın sorumlu olduğu depoda bomba atar mermisi hariç hepsi vardı. Sincan, bomba atar mermisini de saymanlıktan temin edeceğini söyleyerek, ayrıldı. Sincan’ın ifadesine göre, bomba atar mermisinin daha önce kursiyerlere kullandırmak üzere yazı ile saymanlıktan talep edildiği açığa çıktı. Sincan,
“Öne çekebilirler mi diye gittim, ancak öne çekemeyiz dediler, alamadan döndüm”
dedi. Sincan, hazır mühimmatı Korkmaz’ın talimatı doğrultusunda hazırlayıp kutulara koydu ve Başçavuş Harun Yıldız’a teslim etti.
İddianamedeki anlatıma göre 15 Temmuz’da eski Başçavuş Sincan, öğle yemeğinden sonra aracı ile Kızılay’a gitti. 21.30’a kadar gezen Sincan, eşine
“tatbikat var, geç geleceğim”
dedikten sonra meraktan arar diye telefonunu kapattı ve Etiler Orduevi’ne geçti.
  • ‘Tatbikat var’ demiş
  • Orduevinden 22.00’ye beş kala çıkarken, telefonunu açtı. Astsubay Yanıkkaya’nın, “Faaliyetin yeri ve saati değişti, acil görüşmemiz gerekiyor” mesajını gördü. Yanıkkaya’yı aradı ve 22.00’de Muhafız Alay Komutanlığı’nda olunması gerektiğini öğrendi. Sincan’ın yetişemeyeceğini söylemesi üzerine Yanıkkaya,
    “Orduevinin üst geçidinden karşıya geç ben araba ile seni alacağım”
    dedi.
#FETÖ
#15 Temmuz Darbe Girişimi
#Muhsin Kutsi Barış
7 yıl önce