|

Darbeci üsteğmenden '15 Temmuz'da halı saha maçındaydım' savunması

Akıncı Üssü'ndeki FETÖ eylemlerine ilişkin davada savunma yapan sanık Yurdusev "15 Temmuz'da TAİ'nin halı sahasında, 22.00-23.30 saatleri arasında maçımızı yaptık. Hakkımda ifade veren kişiler neden ismimi vermiş bilmiyorum" dedi.

Yeni Şafak
14:37 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:53 - 16/10/2017 Pazartesi
AA
Ankara
Ankara
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (
) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda yapılan duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Duruşmaya, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli pilotların savunmasıyla devam edildi.

Sanık eski üsteğmen Halil İbrahim Yurdusev, 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde bulunmadığını, gece yapılan hiçbir faaliyetten haberi olmadığını öne sürdü. 15 Temmuz'dan 13 gün sonra 28 Temmuz'da hakkında verilen ifadeler nedeniyle tutuklandığını ifade eden Yurdusev, iddianamede 15 Temmuz'da akşam saatlerinde çok fazla telefon görüşmesi yaptığının yazdığını, bunun nedeninin de o geceki halı saha maçının organizasyonu için yaptığı telefon görüşmeleri olduğunu öne sürdü.

Halı saha ayakkabılarının filodaki dolabında olması nedeniyle akşam saatlerinde filo nöbetçi çavuşunu arayarak, ayakkabılarını dışarıdaki kamelyalara bırakmasını istediğini, maç yapacak kişi bulamadıkları için de filoda görevli birçok kişiyi arayarak maça adam aradığını savunan Yurdusev, "TAİ'nin halı sahasında maçımızı yaptık, 22.00-23.30 saatleri arasında halı sahada olduğuma şahit olarak 13 kişi gösterebilirim. Hakkımda ifade veren kişiler neden benim ismimi vermiş bilmiyorum, filodaki kadrolu öğretmen pilotların isimlerini sayarlarken benim de adımı saymışlar. Bu kişilere neden benim ismimi verdiklerinin sorulmasını istiyorum." dedi.

Sanık Yurdusev, iddianamedeki kamera görüntülerinin hiçbirinde kendi görüntüsünün olmadığını belirterek, "Bu darbeyi FETÖ yaptı. Benim de FETÖ'cü olduğum iddia ediliyor. FETÖ'cü olsam darbede kullanılırdım, oysa ben halı sahada maçtaydım. 600 saat uçuşum var, gerçek mühimmat atmışlığım var, bir sürü terörle mücadele harekatına katıldım, FETÖ'cü olsam beni kullanırlardı, o gece uçururlardı." ifadesini kullandı.

Mahkeme Başkanı'ndan avukata uyarı

Duruşmada sanık eski pilot üsteğmen Ahmet Pala da savunma yaptı. Pala'nın savunmasının ardından söz alan avukatı, müvekkilinin FETÖ mensubu olmadığını, öğretmen pilot olarak vatanına üstün hizmetlerde bulunduğunu belirterek, "15 Temmuz'dan sonra nitelikli pilotlar asılsız iddialarla cezaevine konuldu. Türkiye, Pakistan'tan öğretmen pilot dilenir hale gelmiştir." diye konuştu.

Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Giray, savunma esnasında kelimelerin düzgün ve düşünülerek kullanılması konusunda avukatı uyardı. Uyarı üzerine avukat tekrar söz alarak, "Özür diliyorum, yanlış bir ifade kullandım. Türk milleti kimseden bir şey dilenmez." dedi.

#FETÖ
#Akıncı Üssü
#Halil İbrahim Yurdusev
6 yıl önce