|

Darbeciler askerî lojmanda

Türkiye, stratejik işbirliğine gittiği İngiltere’den FETÖ’cülerin iadesini istiyor. Halen 9 askerî personel İngiltere Savunma Bakanlığı lojmanlarında kalıyor. FETÖ’cülerin iadesi, Başbakan Yıldırım, resmî temaslar için İngiltere'ye gittiğinde de gündeme geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 05:57 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, resmî temaslar için İngiltere'ye gittiğinde de May'den talep etmişti.
Başbakan Yıldırım, resmî temaslar için İngiltere'ye gittiğinde de May'den talep etmişti.

Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından özellikle kaçmak için Almanya ve İngiltere’yi tercih eden FETÖ’cülerin peşini bırakmıyor. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerek Başbakan Binali Yıldırım gerekse kabine üyelerinin mevkidaşları ile gerçekleştirdiği her görüşmede firari FETÖ’cülerin iadesi konusu, görüşmelerin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. FETÖ’nün Zekeriya Öz gibi tetikçileri Almanya’ya kaçarken, ekonomi ayağında bulunanların tercihi ise İngiltere.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞMEDE İADE EDİLMELERİ TALEP EDİLDİ

FETÖ’cülerin nereye kaçtığını tek tek tespit eden Türkiye, yurtdışı temaslarda iade taleplerini en üst düzeyde gündeme getiriyor. FETÖ’cülerin iadesi Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde resmi temaslar için gittiği İngiltere’de de gündeme geldi. Yıldırım, gerek İngiltere Başbakanı Teresa May ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmede gerekse heyetler arası görüşmede Akın İpek, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ‘milleti dışarı çıkmayın’ çağrısı yapan kaçak FETÖ’cü Kerim Balcı ile firari 9 askerin iadesini istedi. İadesi istenen 9 askerin İngiltere Savunma Bakanlığı’na bağlı lojmanlarda ikamet ettiği tespit edildi.

Resmi ziyaret heyetinde yer alan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de İngilliz mevkidaşı Gavin Williamson ile gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki askeri işbirliğine yönelik görüşmelerin yanı sıra FETÖ’cülerin iadesini talep etti. İngiliz Savunma Bakanı Williamson ise göreve yeni geldiğini FETÖ mensupları hakkında bilgisi olmadığını belirterek konuyu İçişleri Bakanlığı’na inceleteceğini ifade etti.


Türkiye aleyhine kara propaganda

FETÖ’nün kasası olan Akın İpek İngiltere’de 2014 yılında Koza Altın isminde sermayesi 60 milyon sterlin yani 216 milyon TL olan bir şirket kurdu ve orada yaşıyor. Yine kaçak FETÖ’cü Kerim Balcı da elini kolunu sallayarak İngiltere’ye geziyor ve konferanslar vererek Türkiye aleyhine kara propaganda yürütüyor. Firari askerler açısından da durum farklı değil. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından NATO’nun Almanya, Brüksel, Hollanda ve İngiltere’deki merkezlerinde görevli 149 askeri temsilci, 27 Eylül’de 3 gün içinde Türkiye’ye dönme emri aldı. Birçoğu Türkiye’ye döndükten sonra TSK’dan ihraç edildi, tutuklandı ya da cezaevine gönderildi. Türkiye’ye dönme çağrısına uymayan askerlerden 9’u ise halen İngiltere Savunma Bakanlığı’na bağlı lojmanlarda ikamet ediyor.

#FETÖ
#Darbe
#Akın İpek
#TSK
6 yıl önce