|

'Darbecilerin otobüsünü gerekirse yakın'

FETÖ'nün darbe girişiminde Isparta Garnizonu'ndan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına gitmek için yola çıkan otobüslerin Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın tarafından gerekirse yakılması talimatı verilmesi, telsiz görüşmelerine yansıdı.

Yeni Şafak
18:22 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:28 - 18/07/2016 Pazartesi
Kışladan çıkış yapan araç konvoyunun önü polis ekipleri tarafından kesilmişti.
Kışladan çıkış yapan araç konvoyunun önü polis ekipleri tarafından kesilmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan çıkan 20'nin üstünde sivil otobüsün, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitim gören Kara Harp Okulu öğrencilerini alıp, Süleyman Demirel Havalimanı'na gelmesi beklenen hangar uçaklarla Ankara'ya gönderileceği bilgisi alındı.



Bunun üzerine söz konusu otobüsleri takibe alan ekipler, Atabey Kavşağı'da araçları durdurdu ve araçların geri dönmelerini sağladı.



Vali Günaydın'ın talimatı üzerine olayı takip eden İl Emniyet Müdür vekili Alper Aygün ile konvoyun durdurulması operasyonunun başında yer alan diğer Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç arasında geçen telsiz konuşmaları ortaya çıktı.



Telsiz konuşması şu şekilde gelişti:


  1. A.A: Bu emri hem ben veriyorum hem 1910 (vali) emridir. Kesinlikle vur emri istasyonlarımız için geçerlidir. Kesinlikle otobüsler yakılacak. Sayın 1910'nun talimatıdır. Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek.
  2. K.K: Doğrudur talimat anlaşıldı. Ayrıca 2020 merkez.
  3. M: Merkez dinlemede efendim
  4. K.K: Merkez, kesinlikle bireysel davranış olmayacak. Birim amirlerinin emir ve talimatıyla hareket edilecek. Birim ve ekip amirleri, telsiz ve telefonlara ilk seferde cevap verecek şekilde görev başında olacak.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Isparta
8 yıl önce
default-profile-img