|

Darbecilerin yargılanmasına mekan ayarı

Adalet Bakanlığı tarafından, 15 Temmuz darbecilerinin aynı yerde yargılanmasını sağlamak için hazırlanan yasa taslağı, Başbakanlık’a gönderildi. Darbeciler, Sincan Cezaevi'nde yapılacak mahkeme salonunda yargılanacak.

Yeni Şafak
07:20 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:24 - 29/09/2016 Perşembe
Diğer
Bakanlık tarafından hazırlanan yasa taslağına göre Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapılacak.
Bakanlık tarafından hazırlanan yasa taslağına göre Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapılacak.

Adalet Bakanlığı, 15 Temmuz darbecilerinin aynı yerde yargılanmasını sağlamak için kolları sıvadı. Bakanlık tarafından hazırlanan yasa taslağı, Başbakanlık'a gönderildi. Buna göre Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapılacak; mahkemeler, fiili nedenler veya güvenlik gerekçesiyle duruşmanın il sınırları içinde başka bir yerde yapılmasına karar verebilecek.



Gerekçeye göre sanık ve mağdur sayısının fazlalığı ve mekân yetersizliği durumlarında yargılamayı yapan heyet ve mahkeme aynı kalacak. Sadece, yargılamanın yapılacağı mekân değiştirilecek. Söz konusu düzenlemenin, 15 Temmuz yargılamalarını da kapsaması bekleniyor. Darbecilerin, Sincan Cezaevi'nde yapılacak mahkeme salonunda yargılanacağı ifade edildi. Mahkeme salonunun temelinin atıldığı öğrenildi. Habertürk'te yer alan habere göre soruşturmanın tamamlanmasının ardından darbeciler, Sincan'da yargılanacak.



#Adalet Bakanlığı
#15 Temmuz
#FETÖ
8 yıl önce