|

Darbeler tarih olsun

Türkiye’nin kaderini belirleyecek 16 Nisan referandumuna sayılı günler kala Balıkesir, Ankara ve Batman’da halkın nabzını tuttuk.

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2017 الأحد
Güncelleme: 02:22 - 12/03/2017 الأحد
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

16 Nisan referandumu öncesi nabız yoklamak için geldiğimiz Güneydoğu'daki ilk durağımız Batman oldu. Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den çok çektiklerinden yakınan Batmanlılar, “Referandum'da 'evet' diyerek çocuklarımızın geleceğini kurtaracağız” diyor.



Kent merkezinde elektronik malzeme satan Ata Altunkaynak adlı esnaf, “İnşallah ülkemiz için bu seçimler hayırlı olur. Kanaatimce yüzde 58 civarında bir 'evet' bekliyoruz. Geçmiş dönemlerde vesayetçilerin bizi hizaya getirmek için yaptığı darbeler tarih olacak. Daha iyi bir Türkiye olacak. Tabii dış güçler bunu istemiyor ama halkımız onlara izin vermeyecek. Genel itibariyle referandumun tüm milletimize çok güzel sonuçlar getireceğine inanıyorum. Biz 15 Temmuz darbesini çok iyi gördük. Çocuklarımızı ne hale getirmeye çalıştıklarını gördük. Onların geleceği için 'evet' diyeceğiz” dedi.







Avrupa'ya kafa tutuyoruz


Mehmet Sevim (45 yaşında, muhasebeci): “Referandum ülke olarak bizi güçlü hale getirecek. Çünkü bugün, son 15 yıldır en basit örnekler, Hollanda'ya Almanya'ya kafa tutuyoruz. Niye? Güçlü bir liderimiz var. 15 Temmuz'da da bunu dile getirdik. Mesele memlekete olunca geri kalan her şey teferruat oluyor. Bizim için Erdoğan var. Biz inançlı insanlarız. Bugün dünyanın dört bir tarafında bir Müslümanın ayağına diken battığı zaman bir tek Erdoğan sesini yükseltiyor. Bu benim için yeterlidir. Bu yüzden 'evet' diyeceğim. Avrupa Türkiye'yi hazmedemiyor. En büyük sıkıntıları darbenin gerçekleşmemesi. Bizim Erdoğan gibi güçlü bir liderimiz oldukça çok çok iyiye gideceğiz. Biz sadece Erdoğan'cıyız. O bizim için mücadele ediyor, biz de onun için. Erdoğan bizi Erdoğancı yaptı.”





Bir daha asla


Kenan Aksoy (56 yaşında, belediye işçisi): “Türkiye'nin iyiliği için, geleceğe güvenle bakmak için 'evet' diyeceğim. Nedeni de şuanki iktidara olan güvenimiz. Yeni sistemle halkın iradesi artacak. Çiftbaşlılığın ortadan kalkması bile başlı başına bir devrimdir. Bu çiftbaşlılık nedeniyle geçmişte ne ekonomik krizler yaşadığımızı biz biliyoruz. Tarih tekerrür etmesin diye oyumuzun rengi 'evet' olacak.”







Kimse tutamaz

Hacı Tahir Taşkın (Batman Belediyesi'nden emekli): “Beni HDP yönetimi rütbelerimi sökerek zorla emekli etti. 2 çocuğum da o zaman üniversite okuyordu ve bu terör destekçileri yüzünden büyük sefalet çektik. Çocuklarımın rızkını kestiler. Şimdi gelen kayyumumuzdan Allah razı olsun. Tüm şehri baştan yaptı. Kayyumumuz Şevket Aksoy'u buraya getiren de hükümetimizdir. Yıllardır bizim çektiğimiz sıkıntılar birkaç ay içinde ortadan kalktı. Batman için bunu yapan bir hükümet tüm ülke için neler yapmaz? Referandumda bu nedenle kesinlikle 'evet' diyeceğim. Referandum sonrası Türkiye gelişecek. Bizi ondan sonra kimse tutamaz."






#16 Nisan
#Referandum
#Türkiye
٪d سنوات قبل