|

Darbenin 2 numarası ‘Hasanım’ı kurtarma telaşı

Gözaltına alınan FETÖ'ye bağlı darbeci Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ı kurtarmaya yönelik yoğun bir çaba var. Darbecilerin 'Hasanım' dediği Demirarslan'ın darbe karşıtı ve masum olduğu yönünde sistematik bir çalışma yürütülüyor. Ancak Demirarslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmeye yönelik saldırıyı bizzat komuta etti.

Yeni Şafak
17:51 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:18 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

FETÖ mensubu askerlerin 15 Temmuz Cuma akşamı başlattığı darbe girişimi engellenirken, Türkiye genelinde başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, aralarında generallerin de bulunduğu çok sayıda asker yakalandı.



Darbeci Hava Kuvvetleri Komutanı olarak geçen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan da gözaltına alındı. Demirarslan'ın önceki gece saat 23.30'da Jandarma tarafından gözaltına alındığı, dün sabah saatlerinde de Emniyet'e teslim edildiği öğrenildi.



"Hasanım"ı kurtarma oyunu


Gözaltına alınan darbeci Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ı kurtarmaya yönelik yoğun bir sarf edilmeye başlandı. Darbecilerin 'Hasanım' dediği Demirarslan'ın darbe karşıtı ve masum olduğu yönünde sistematik bir çalışma yürütülüyor. Oysa Demirarslan'ın darbe teşebbüsünün Hava Kuvvetleri'ndeki 2. Adamı olduğu biliniyor.



Planı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmekti


Anlatılanlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye yönelik Marmaris'teki saldırı bizzat Demirarslan tarafından komuta edildi. Darbecilerin Erdoğan'ı sağ ele geçirmeleri halinde Demirarslan'ın yanına getirecekleri, bu yüzden de Demirarslan'ın İzmir Çiğli Askeri Üssünde gece saat 02.00'ye kadar beklediği, teşebbüs başarısız olunca da oradan ayrıldığı, darbenin başarısızlığı netleşince de pozisyon değiştirdiği ve kendini darbe karşıtıymış gibi gösterdiği belirtiliyor.



Vekalet edecek isim Özkaya


Korgeneral Demirarslan'ın darbe soruşturmasında gözaltına alınmasının ardından Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na vekaleten görevlendirme yapıldı. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın vekalet ettiği öğrenildi.







#Hasan Hüseyin Demirarslan
#Hasanım
#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce