|

Darbenin delilleri ABD’ye gösterildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için ayak direyen ABD ilk adımı attı. Bu kapsamda Ankara’ya gelen 4 kişilik heyete, Gülen’le ilgili 4 ayrı iade dosyasına ilişkin bilgiler sunuldu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün elebaşı olduğuna dair deliller paylaşıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:06 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin iadesini istediği FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili Ankara'nın hiçbir talebine olumlu yaklaşmayan ABD sonunda bir heyet gönderdi. Gülen'in iadesi için ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet önceki gün geç saatlerde Ankara'ya geldi. Heyet dün sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelere başladı. Görüşmelerde, FETÖ soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen de katıldı.



4 AYRI İADE DOSYASI SUNULDU


Darbe girişiminin ardından, Adalet Bakanlığı tarafından Gülen'in iadesine ilişkin Türkçe ve İngilizce olarak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinden iki, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinden birer dosya ABD'ye gönderildi. İngilizce-Türkçe yazılan ve toplam sayfası 6 bin 382 olan dört ayrı iade dosyası hakkında detaylı bilgiler hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri hem de bakanlık bürokratları tarafından ABD'li heyete sunuldu.



İFADE VE DELİLLER


ABD heyetiyle 15 Temmuz darbe teşebbüsünden şimdiye kadar elde edilen ifade ve deliller paylaşıldı. Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün elebaşı Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri de ABD'li muhataplarıyla paylaştı.



BUGÜN DE DEVAM EDECEK


4 kişiden oluşan ABD heyeti bugün de Başkent'te olacak. Görüşmelerde, ABD heyetiyle ifade ve delillerin paylaşılmasına devam edilecek.


#Fetullah Gülen
#ABD
#FETÖ
8 yıl önce