|

Darbeye karşı sanatçı duruşu

TSK içinde yuvalanmış FETÖ çetesinin kalkıştığı darbe girişimine karşı sanatçılardan da tepkiler gelmeye devam ediyor. Bazı sanatçılar ortak bildiri yayınlarken, bazıları meydan nöbetine katılıyor. Birçok sanatçı da twitter üzerinden paylaştığı mesajlarla darbe kalkışmasını kınadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 18:13 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'cülerin darbe kalkışmasına Türkiye'nin dört bir tarafından tepki geldi. 15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki FETÖ mensubu hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe kalkışmasına Türkiye'deki siyasi partilerden, iş dünyasından, vakıf ve STK'lardan tepki gelirken ünlü isimlerde sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ'cü kalkışmaya büyük tepki gösterdi.


Acun Ilıcalı yaptığı paylaşımda, “Milletçe demokrasimize sahip çıktığımız bugün, Türk olmaktan gurur duyuyorum. Demokrasimizi savunurken şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim” dedi.


Sevim Emre ise yaptığı paylaşımda “Şehit kanlarıyla tarih yazmış bir milletin evladı olarak sesleniyorum; demokrasimize, halkımıza uzanan kirli ve acımasız kalleş eller! Nasıl böyle vicdansız olabiliyorsunuz? Rütbelerin arkasına gizlenen caniler, hangi iğrenç emeliniz için vatanınıza ihanet ettiniz? Yazıklar olsun size” ifadelerini kullandı.



Emrah: Gözyaşlarım dinmedi!


Ünlü şarkıcı Emrah yaptığı paylaşımda “Uzun zamandır yurt dışındaydım ve çok şükür ülkeme Vatanıma Türkiye Cumhuriyetime dönüyorum. Ülkemize vatanımıza planlanan hain darbe girişimi olduğunda ülkemde değildim ve o akşam sabahlara kadar gözlerime uyku girmedi gözyaşlarım dinmedi. Çünkü vatanımızdı söz konusu olan ve vatanımız Türkiye'miz bizim her şeyimizdir. Her an kalbimde canım ülkem vardı. Şunu herkes çok iyi bilmeli bizim ülkemizin varlığını ve bütünlüğünü hiç kimse bozamadı ve bozamayacak. Çünkü biz ülkemizi bayrağımızı vatanımızı çok seviyoruz. Rabbim Türkiye Cumhuriyetimizi haince ve kalleşçe Darbe yapmak isteyenlerden korusun. DARBEYE HAYIR” ifadelerini kullandı.



Sanatçılardan ortak bildiri


“Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” cümlesiyle başlayan bildiriyi Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Erkan Petekkaya ve Gülşen gibi ünlü isimler destekledi. Bildiride, “Her türlü darbeye karşıyız ve halkın bütün farklılıklarıyla, özgürce bir arada yaşaması umudunu taşıyoruz. İdeolojik ayrım yapılmaksızın, toplumun her kesimiyle tek yürek olup direndiğimiz bu antidemokratik girişimden sonra, ülkemizde demokrasi adına yeni ve temiz bir sayfa açılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.


Burak Özçivit ve sevgilisi Fahriye Evcen ise profillerinde Türk bayrağını paylaşarak, vatanı bölmeye çalışanlara lanet, şehitler için rahmet okudu.



'Asker de bizim polis de'


Bülent Ersoy, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Ersoy, “Üç darbe gördüm. Ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Darbe travmasını üzerimden atamıyorum, hiç iyi değilim” dedi.



Ünlü isimlerden, Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Tilbe, Demet Akalın, Alişan, Demet Akbağ, Hadise, Murat Boz, Emel Müftüoğlu, Nurgül Yeşilçay, Ceyda Düvenci, Murat Yıldırım, Tolgahan Sayışman gibi sanatçılarda darbe girişimine tepki gösteren sanatçılar arasındaydı.




ÜNLÜLERDEN DARBE TWEET'LERİ:


NİLÜFER


“Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Askerlerimiz, vatandaş-arımız ve polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz.”



ÜNLÜLERDEN DARBE MESAJLARI:


DEMET AKALIN


Gelmiş geçmiş olsun. O kadarr üzgün ve şoktayız ki, Allah'ım güzel ülkemin güzel insanlarına zeval vermesin. Sen yar ve yardımcımız ol.”



ÜNLÜLERDEN DARBE TWEET'LERİ:


NURGÜL YEŞİLÇAY


Bir tarih tekrarı gibi, tekrar yazımı gibi... Tarihsiz, tarifsiz bir şey gibi!”



ÜNLÜLERDEN DARBE MESAJLARI:


ALİŞAN


“Bu vatanı, bölmeye, yıkmaya, ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez.”



ÜNLÜLERDEN DARBE TWEET'LERİ:


EMEL MÜFTÜOĞLU


“Türk askeriyle, polisini karşı karşıya getirme Allah'ım... Başka Türkiye'miz yok. Allah evlatlarımızı korusun.”



ÜNLÜLERDEN DARBE MESAJLARI:


DEMET AKBAĞ


“Ya bir de cep telefonundan sokağa çıkma çağrısı olmasaydı?”



ÜNLÜLERDER DARBE MESAJLARI:


MURAT BOZ


“Soğukkanlı olmalıyız, hepimiz biriz, bu ülke hepimizin sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddetle sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık. Son bulsun bu kaos.”





#FETÖ
#TSK
#Twitter
8 yıl önce