|

Darbeyi adada bekledi

Firari savcı Celal Kara’nın ağabeyi Yılmaz Kara ve oğlu Selim Kara’nın 15 yıla kadar hapsi istendi. Tutuklu yargılanan ağabey Kara'nın, kardeşi Celal Kara’nın 15 Temmuz gecesi Yunan adalarında beklediğini söylemesi iddianamede yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 07:26 - 21/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Celal Kara
Celal Kara

17 Aralık darbe girişimi soruşturması firari savcısı Celal Kara’nın tutuklu ağabeyi Yılmaz Kara ve tutuksuz yargılanacak olan oğlu Selim Kara’nın 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Yılmaz Kara’nın, darbe girişiminden haberdar olduğu, ortağı olduğu oto yıkama dükkanı çalışanlarına ‘2 ay içinde birşeyler olacak göreceksiniz’ dediği ortaya çıkarıldı.

ABİSİNİN SİLAHLARINI ARABAYA YÜKLEDİ

Kara’nın 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta önce ‘Gümüşhane’ye gidiyorum’ diyerek işyerinden çıktığı, arabasına silah yüklediği belirlendi. Silahların kime ait olduğu sorulduğunda ise abisine ait olduğunu söyledi. Kara’nın 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta sonra ise oto yıkama dükkanının kazan dairesinde FETÖ’ye ait kitap, CD ve bir miktar ABD dolarını yaktığı ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren Murat T., ‘Kazan dairesine indiğimde Yılmaz Kara ve Selim Kara birşeyler yakıyordu’ dedi.

İHANET GECESİ TETİKTEYDİ

Yılmaz Kara’nın darbe girişimi öncesi işyeri çalışanlarına '15 gün sonra göreceksiniz Tayyip Erdoğan’ın başına öyle bir şey gelecek ki bütün dünya duyacak’ dediği iddianamede yer aldı. Kara, darbe girişiminden sonra işyeri çalışanlarına kardeşi Celal Kara’nın darbe girişimi akşamı Yunan adalarında beklediğini, darbe gerçekleşseydi Türkiye’ye gelip yüksek mevkilerde görev alacağını söyledi. Soruşturmayı yürüten savcılık işyerinde ve Yılmaz Kara’nın ikametinde arama kararı çıkarttı. Evinde yapılan aramalarda 2 adet av tüfeği, 3 adet tabanca ve mühimmat bulunurken, FETÖ’ye ait dergi, CD ve kitaplar ele geçirildi.

‘2 AY SONRA BİRŞEYLER OLACAK’

Tanık sıfatıyla ifadeleri alınan Hıdır D., Yetkin K., Veysel A. ve Galip A ifadelerinde ortak bir şekilde Yılmaz Kara’nın darbe girişiminden önce ‘2 ay sonra birşeyler olacak hepiniz göreceksiniz’ diyerek darbe girişiminden önce 1 aylık izne çıktığını aktardı. Tanıklar ifadelerinde Kara’nın izinden döndükten sonra ise ‘Daha büyüğü olacak duvara toslayacaklar. AB’de bile yankı yapacak. Kaçacak delik arayacaklar’ şeklinde konuştuğunu söyledi. Savcılık işyerinin kazan dairesinde FETÖ’ye ait dökümanların yakılıp yakılmadığını incelemek için güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. 23-30 Temmuz tarihli kayıtların silindiği tespit edildi.

RODOS’A KAÇARKEN YAKALANDILAR

Öte yandan Muğla’nın Dalaman ilçesinde FETÖ/PDY üyesi oldukları öne sürülen 9 zanlı, Yunanistan’ın Rodos Adası’na kaçmaya çalışırken yakalandı. Devam eden operasyonda sonradan 2 kişi daha gözaltına alındı. Zanlılar arasında meslekten ihraç edilen 2 eski emniyet mensubunun da bulunduğu öğrenildi. Zanlıların geçişini organize ettikleri öne sürülen S.K. ve M.K. de gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 13 zanlının üzerinden yaklaşık 280 bin lira değerinde döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#FETÖ
#Celal Kara
7 yıl önce