|

Davutoğlu Başkan Sehmeyn ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Libya Genel Ulusal Kongre (GUK) Başkanı Nuri Ali Ebu Sehmeyn ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Yeni Şafak
18:28 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:31 - 2/07/2015 Perşembe
AA

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgide, Başbakan Davutoğlu, GUK Başkanı Sehmeyn'i telefonla arayarak bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.



Görüşmede, Başbakan Davutoğlu'nun, Libya'daki siyasi diyalog sürecine ve bu bağlamda Birleşmiş Milletler kolaylaştırıcılığında Fas'ta gerçekleştirilen toplantılara atıfla, taraflar arasındaki diyaloğun yapıcı bir mecrada ilerlemesinin önemine vurgu yaptığı belirtildi.



Görüşmelerin, dost ve kardeş Libya halkı açısından olumlu şekilde neticelenmesi yönünde temennisini ileten Davutoğlu'nun, bu süreçte Türkiye'nin Libya'ya verdiği güçlü desteği kararlılıkla sürdürüleceğini söylediği kaydedildi.



Müzakerelerde gelinen son aşamaya dair bilgi veren GUK Başkanı Ebu Sehmeyn'in de diyalog sürecine verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği ifade edildi.



Başbakan Davutoğlu ve GUK Başkanı Ebu Sehmeyn'in, önümüzdeki dönemde irtibat halinde kalmak konusunda da anlaştıkları bildirildi.




#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#görüşme
#libya
9 yıl önce