|

Davutoğlu bizzat imzalayacak

AK Parti'de, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kararıyla alınan 2. Olağanüstü Büyük Kongre için hazırlıklar başladı. Davetiyelerde, Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nun imzası yer alacak.

Yeni Şafak
16:38 - 6/05/2016 Friday
Güncelleme: 15:04 - 6/05/2016 Friday
AA

Hazırlıkları, genel başkan yardımcılarından oluşan üst kurul, teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları ile eski milletvekillerinden oluşan çalışma grubu yürütecek.



AK Parti'deki olağanüstü kongre kararının ardından dün akşam AK Parti'nin en üst karar alma merci olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, "2. Olağanüstü Büyük Kongre"nin 22 Mayıs'ta yapılması için alınan kararı imzalamaları için parti genel merkezine davet edildi.



Üst Kurul ve çalışma grupları oluşturuldu

AK Parti'de, ikinci kez yapılacak olağanüstü büyük kongre için genel başkan yardımcılarının aralarında bulunduğu "üst kurul" oluşturuldu. Üst kurul, kongrenin yapılması ile ilgili çalışmaları koordine eden birim olarak faaliyet gösterecek.



Üst kurulun altında çalışma grupları oluşturuldu. Teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları ile eski milletvekillerinden oluşan çalışma grupları, AK Parti'nin daha önce yaptığı 5 olağan ve 1 olağanüstü kongreyi inceleyecek ve üst kurula görüş ve değerlendirmelerini bildirecek.



Resmi süreç başladı

Olağanüstü kongre ile ilgili parti içi hazırlıklar sürerken, resmi işlemlere de başlandı. Bu kapsamda ilk olarak kongrenin yapılacağı salon kiralandı, gazete ilanları verildi ve il başkanlıklarına duyuru yapıldı.



Bugün, Çankaya İlçe Seçim Kuruluna kongre başvurusu gerçekleştirildi.





Davetiyeler, Davutoğlu imzasıyla hazırlandı

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için basılacak davetiyelerde, Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nun imzası yer alacak. Kongreye siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile yabancı temsilciler de davet edilecek.



Kongre hazırlıklarını, pazartesi günü toplanacak üst kurul değerlendirecek. Kurul, hem kongrenin konseptini hem de gösterime sunulacak filmle ilgili son kararı da pazartesi günü verecek.



Bin 468 delege oy kullanacak

AK Parti tüzüğüne göre, kongrede seçilmiş delegelerin dışında, genel başkan, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) başkan ve üyeleri, üyeliği devam eden parti kurucuları ile partili bakan ve milletvekilleri büyük kongrenin tabii delegeleri olarak oy kullanacak.



Kongrede, partinin resmi internet sitesinde ismi olan 61 kurucu kurulu üyesinden, 48 isim oy kullanacak. Partideki çalışma grupları, kongreye katılacak delege sayısının tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bin 468 delegenin 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de oy kullanması bekleniyor.







#AK Parti
#Kongre
8 years ago