|

Davutoğlu: İki ihtimal var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ile görüştüğüne değinen Davutoğlu, Elçi'nin öldürülmesine ilişkin "İki ihtimal var, olay mutlak surette aydınlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:26 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:29 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin "Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Bizim dönemimizde faili meçhullere izin vermeyiz" dedi. Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Taziyelerimizi ilettim Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ile görüştüm olayı değerlendirdik ve taziyelerimi ilettim. Sayın Tahir Elçi bir tarihi miras olan Dört Ayaklı Minarenin zarar görmesi üzerine açıklama yaparken aynı esnada teröristler bir araç içerisinden ateş açıyorlar ve Tahir Elçi olay esnasında hayatını kaybetti. Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır.



İki ihtimal söz konusu ilki Elçi'ye yönelik suikast olmuş olabilir bu kesinlikle aydınlatılacaktır. İkinci ihtimal ise teröristlerin saldırı sonucu polisin açtığı ateş ve teröristlerin açtığı ateş arasında kalması sonucu ölmesi. Balistik inceleme ile ortaya çıkacaktır. Konu en açık şekilde paylaşılacaktır. Görüşler ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının canı malı kutsaldır.





Ümit ederim görüşme gerçekleşir"


Başbakan Davutoğlu, Rusya ile yaşanan sürece ilişkin olarak da şunları kaydetti:



"Sayın Cumhurbaşkanımızın pazartesi günü Sayın Putin ile Paris'te bir görüşme gerçekleştirmesi önemlidir, ümit ederim gerçekleşir. Bu tür durumlarda iletişim kanallarını kapalı tutmamak lazım. Biz bunu daha önce Türkiye olarak birçok kez yaşadık. İletişim kanalları açık olmalı. Olay kendi çapı ve çerçevesi içinde ele alınmalı, diğer yerlere sirayet etmemeli."







#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi
#Diyarbakır
8 yıl önce