|

Ölen pilotun cenazesi Rusya'ya teslim edilecek

Başbakan Davutoğlu Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından hayatını kaybeden pilot Rusya'ya teslim edileceğini açıkladı. Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olayla ilgili de değerlendirmede bulunan Başbakan, "Elçi'nin yanında bulunan tabanca ilk polisimizi şehit eden silah" dedi.

Yeni Şafak
10:19 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 29/11/2015 Pazar
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel yolculuğu öncesinde açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



AB ile ortak eylem planı üzerinde mutabık kalındı.



Hava sahamızın ihlali ile ilgili Brüksel'de istişarelerde bulunacağım. NATO Genel Sekreteri ile konuyu görüşeceğim.



Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye, olay esnasında düşen iki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum.



"Rus pilotun cenazesi teslim edilecek"


Hava ihlali sırasında hayatını kaybeden Rus pilot sınırımıza getirildi. Cenaze işlemleri yapıldı. Biraz sonra silahlı kuvvetlerimizden bir temsilci de Hatay'a hareket edilecekler ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek.



Rus uçağının düşürülmesi


Silahlı Kuvvetlerimiz, meşru, hukuki bir tutum içinde, aldığı talimatın gereğini yapmıştır. Ama bu talimat, bir ülkeye dönük bir talimat değildir. Bu ateş çemberinin içinde herhalde hava sahamızın elek gibi, süzgeç gibi geçilen bir hava sahası olmasını kimse arzu etmez. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'ne sorumlu bir tavır takınmasını ve hükümete yönelttiği eleştirileri ülke savunmasına zafiyet getirmemesi konusunda uyarıda bulunmak istiyorum.



Tahir Elçi'nin öldürülmesi


Kayıp sadece Elçi ailesinin değil, bütün Türkiye'nin kaybıdır. Olayla ilgili soruşturma bütün kapsamıyla yürütülüyor. Daha olay olduğu anda hemen devleti suçlayanlara söylüyorum: Ankara garında DAEŞ terör yapar, döner devlete katil demeye kalkarsınız. Tahir Elçi hayatını kaybeder, ortada hiçbir delil yokken devleti katil ilan etmeye kalkarsanız ve orada şehit olan iki polisimizi yok sayarsanız, bu ülkeye barış getirmez. Herhangi bir HDP'linin ağzından şehit edilen polislerimizle ilgili bir şey duydunuz mu? Dün Meclis'te gördüğüm tablodan gerçekten teessüf ediyorum.



İlk saldırı 100 metre ötede iki polisimizi şehit eden teröristler tarafından yapıldı. Bu saldırıdan sonra teröristlerin elini kolunu sallaya sallaya gitmesine kimse izin veremez. Sayın Tahir Elçi de açıklama sonrasında orada bulunuyor. Eğer teröristlerin saldırısı olmasaydı, bütün bu acı olaylar yaşanmamış olacaktı. Sur'da hendekler kazılmamış olsaydı, güzelim Diyarbakır'da herkes huzur içinde yaşayacaktı. Terör örgütüyle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek. Sayın Tahir Elçi'nin vefat edilmesiyle ilgili bütün soruşturmalar yapılıyor.



Tahir Elçi'nin yanında bulunan tabanca teröriste ait


Olayın hemen sonrasında, olayı aydınlatmaya giden başsavcımıza roketlerle kim saldırdı? Daha sonra bombayla kim saldırdı? Eğer birisi bu olayın örtülmesini istiyorsa, bu terör örgütüdür. Bu gece yapılan çalışmalar esnasında, Sayın Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada yapılan balistik incelemede, bu tabancının ondan önce ilk polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edilmiştir.





#Başbakan
#Ahmet Davutoğlu
#göçmen krizi
8 yıl önce