|

Davutoğlu: Suriye bölgesel krize dönüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriye krizi bir ülke krizi olarak başladı, sonra terörün müdahil olduğu ve terör örgütlerinin de oluştuğu tehditle birlikte bölgesel krize dönüştü" dedi. "Rusya ile çıkar çatışmamız yok" diyen Başbakan, "Rusya'nın güvenlik kaygımızı dikkate alması gerekir" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:22 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:49 - 7/10/2015 Çarşamba
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye krizi ve Rusya'nın hava ihlalleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Suriye'nin bölgesel krize dönüştüğünü belirten Başbakan, Rusya'nın hava akınlarının DAEŞ'e karşı olmadığını söyledi. "Rusya ile çıkar çatışmamız yok" diyen Davutoğlu, Sınır güvenliğimizden taviz vermeyiz. Bunun NATO-Rusya krizine dönüşmesini istemeyiz" diye konuştu.



Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Suriye krizi, bir ülke krizi olarak başladı, bir ülkenin kendi içinde halkına karşı zalimce davranan bir yönetimin ortaya çıkardığı bir kriz olarak, sonra terörün, terör örgütlerinin de müdahil olduğu ve terör örgütlerinin de oluşturduğu tehditle birlikte bir bölgesel krize dönüştü. Bir ülke krizinin bölge krizine dönüşmesinde en büyük pay açık söyleyeyim, bu zalim yönetim kadar o aşamada herhangi bir hususta anlaşamayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmuştur.



Rusya ile çıkar çatışmamız yok. Rusya'nın güvenlik kaygımızı dikkate alması gerekir. Sınır güvenliğimizden taviz vermeyiz. Hava müdahalesi DAEŞ'e yapılmıyor.



Bunun NATO-Rusya krizine dönüşmesini istemeyiz.





#Başbakan
#Ahmet Davutoğlu
#Suriye
8 yıl önce