|

DDK’ya Ankara talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki saldırının Türkiye’ye yapıldığını belirterek, “Saldırının hedefi ülkemizin ve milletimizin tamamıdır” dedi. Saldırıya ilişkin hiçbir ihtimalin gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:09 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Daha sonra gerçekleştirilen ikili görüşmede, ülkeler arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Görüşmenin ardından Erdoğan ile Niinistö ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasındaki ilişkilere değinen Erdoğan, ardından Ankara'daki saldırıyla ilgili sıcak mesajlar verdi. Erdoğan satırbaşları ile şunları kaydetti: Bu elim olay hepimizi üzmüştür.



BU SALDIRI TÜRKİYE'YE


Bu elim olay hepimizi üzmüştür. Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, huzuruna, istikrarına, hedeflerine yönelik bu terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyorum. Şu gerçeğin tüm dünya ve tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyorum: Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Hedefi, orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin ve milletimizin tamamıdır.



AYRIM YAPMIYORUZ


Bu olayın bir sınav. Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi katiller arasında da terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri aynı derecede canidir. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum"





DDK'YI GÖREVLENDİRDİM


Türkiye'de faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı.Bu saldırı da titizlikle araştırılarak, suçlular adalete teslim edilecek. Hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Bende Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirdim. Konuyu ayrıca onlar da farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108'nci maddesinin verdiği yetki ve göreve istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim. Saldırıyla ilgili hiçbir ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. DAEŞ, PKK, PYD ve DHKP-C dahil tüm ihtimaller sorgulanmalıdır. Sadece maşalar değil, onları kullanan, yönlendiren güçler de mutlaka ortaya çıkartılmalıdır. Suriye kaynaklı olduğuna dair burada bazı istihbaratlar var.



DEMİRTAŞ'A GÖNDERME


Hayatlarını kaybedenlerin kanları dahi kurumamışken olay yerine gidip suçlu ilan edenleri, seçim gününü işaret edenleri, romantik kasım güzellemeleri yapanları, yaşanan acıları siyasete alet edenleri ibretle izledik. Cenazeler toprağa verilmeden hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk.



BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ


Elbette birlik, beraberlik, dayanışma içinde olmamız gereken bir günde, kendilerine uzatılan eli anlamsızca, sorumsuzca havada bırakanları da unutmuyoruz. Bu tutumların terör örgütlerine hizmet ettiğinin bilinmesini istiyorum.



MİLLET İYİ SINAV VERDİ


En iyi imtihanı milletimiz verdi. Münferit olaylar haricinde milletimiz, hiçbir tahrike, hiçbir provokasyona izin vermeyerek, tercihinin birlikten, beraberlikten, huzurdan, güvenden, istikrardan yana olduğunu gösterdi. Halkımız, etnik bölücülük, mezhep kışkırtıcılığı, ideolojik ayrıştırma peşinde koşanlara itibar etmediğini, etmeyeceğini, duruşuyla herkese ilan etti.



Derin devlet diyen kişiler kendini gizliyor


Finli basın mensuplarından birinin sorusu üzerine Erdoğan, “Türkiye'de yazılı ve görsel medya, şahsım, eşim ve çocuklarım başta olmak üzere her türlü hakareti yapmaktadır. Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Cumartesi ile ilgili olan hadiseyle ilgili derin devlet deniyor. Bu neye göre söyleniyor? Bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor. Derin devlet diyenler aslında kendini gizliyorlar. Bu hangi örgütler tarafından yapılmış bu zaten ortaya çıkacak. Canlı bombalarla ilgili DNA testleri yapılıyor. Saldırının ardında kimler varsa ortaya çıkacak. Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet eksiklik vardır. Her olayda hemen istifa mekanizması doğru değil. Hemen istifa ile çözüm bulamazsın. Görevi ihmal sözkonusu ise gereken adımlar atılır, bundan kimsenin şüphe olmasın" dedi.



Randevu İstanbul'da




Almanya Başbakanı Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile İstanbul'da bir araya geleceği açıklandı.


Almanya Başbakanı Angela Merkel'in pazar günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde Ankara yerine İstanbul'a geleceği bildirildi. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'in yaptığı açıklamaya göre, Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmelerde teröre karşı yürütülen ortak mücadele, Suriye'deki durum, mülteci krizi ve Almanya-Türkiye ilişkileri ana gündem maddelerini oluşturuyor.





#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Sauli Niinistö
#merkel
8 yıl önce