|

DEAŞ duvara çarptı

DEAŞ’a sınır ötesi ve ülke içinde göz açtırmayan Türkiye, örgüte yeni katılımların önüne de set çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Terör destekçisi ülkelerin taşeronluğunu yapan örgütün insan kaynağı akışı zayıflatıldı.
Terör destekçisi ülkelerin taşeronluğunu yapan örgütün insan kaynağı akışı zayıflatıldı.

BM kayıtlarına göre, Suriye ve Irak’ta 100’ü aşkın ülkeden 25 bin savaşçısı olduğu tahmin edilen DEAŞ’a katılmak için çok sayıda yabancı Türkiye’yi geçiş köprüsü olarak kullanmak istedi. Ancak güvenlik güçleri, hem sınır bölgelerinde hem de havaalanlarında aldığı önlemlerle örgüte yeni katılımlara izin vermedi. Böylece terör destekçisi ülkelerin taşeronluğunu yapan örgütün insan kaynağı akışı zayıflatıldı.

5 BİN 217 KİŞİ SINIR DIŞI

DEAŞ’a karşı alınan tedbirler kapsamında 53 bin 781 yabancı savaşçı için ‘ülkeye giriş yasağı’ konuldu. Türkiye’de havalimanı ve terminallerde yapılan aramalarda 16 bin yabancı kontrol edilirken, bunlardan 5 bin 217’si sınır dışı edildi. Öte yandan yurt içinde yapılan operasyonlarla DEAŞ, el-Nusra ve el-Kaide militanları olduğu belirlenen 8 bin 310 kişi gözaltına alındı, zanlılardan 2 bin 918 kişi tutuklandı. 911 km'lik Suriye sınırında örülen güvenlik duvarının 760 km'sinin tamamlanması da sınırdaki kaçakçılık faaliyetlerine büyük darbe vurdu.


Kardeşini öldüren terörist yakalandı

DEAŞ’a muhalif olan kardeşini 2016 yılında başından vurarak öldüren ve görüntülerini de internette paylaşan terörist, Kayseri’de yakalandı. Öz kardeşi Abdülkadir Abdurrahman’ı öldüren Irak uyruklu Abdülhalik Abdülkadir Ali’nin yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığını ve Kayseri'de bulunduğunu belirleyen polis, yaptığı operasyonla teröristi gözaltına aldı. Güvenlik güçleri ayrıca DEAŞ'lı teröristle irtibatlı olduğu tespit edilen Yusuf Mustafa, Sabir Kurdi ve Muhammed Kurais'i de yakaladı.

#Türkiye
#DEAŞ
#Terör
6 yıl önce