|

DEAŞ İncirlik’e saldıracaktı

Adana’daki DEAŞ soruşturması kapsamında tutuklanan, aralarında örgütün sözde “Adana emiri”nin de bulunduğu 11 kişi hakkında 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, örgüt evinde yakalanan zanlıların ifadelerinde, İncirlik Hava Üssü’ne bombalı saldırı düzenleme planından bahsettiği, eylemin biri kamyon 2 araçla yapılabileceğini konuştuğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:39 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Adana’da 22 Haziran’da düzenlenen operasyonda yakalanan DEAŞ’ın sözde “Adana emiri” Abdulkerim Ç’nin (32) yanı sıra 11 terörist hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısının, za21 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, örgüt evinde yakalanan Ali K, Seyit Ali Ş. ve Murat T’nin ifadelerinden, Fevzi T’nin İncirlik Hava Üssü’ne bombalı saldırı düzenleme planından bahsettiği, eylemin biri kamyon 2 araçla yapılabileceğini konuştukları aktarıldı.

HÜCREDE SALDIRIYI KONUŞTUK

Şüphelilerden Ersin K. iddianameye yansıyan ifadesinde, DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye gitmek üzere Adana’ya geldiğini ve kendisini Fevzi T’nin karşıladığını bildirdi. Yakalandığı hücre evinde, Fevzi T’nin Konya’dan gelen Ali K. ile aralarında İncirlik Hava Üssü’ne saldırı yapılıp yapılamayacağını konuştuklarına dikkati çeken Ersin K, “Ali K. böyle bir saldırının imkansız olduğunu söyledi.

BOMBA YAPACAK BİRİNİ BUL!

Sonra Fevzi, Ali’ye ülkemizde bulunan örgütle aynı fikir ve düşüncelerde olmayan diğer cemaatlere karşı bombalı eylem yapmak istediğini söyleyip bana bombalı paket yapacak birisinin olup olmadığını sordu. Bunun haricinde yapılacak hiçbir eylemden bilgim alakam yok.” ifadelerini kullandı.

KAMYONLA GİRERİZ

Zanlılardan Ali K. da Konya’dan Adana’ya terör örgütüne katılmak üzere Suriye’ye geçmek için geldiğini, örgüt üyelerinin telefonuna yüklediği Telegram programı üzerinden haberleştiğini ifade etti. Ali K, ifadesinde, şunları kaydetti: “Fevzi T, bulunduğumuz evde ben, Murat T, Seyit Ali Ş. ve Yılmaz K. bulunduğu sırada bana ‘İncirlik Hava Üssü’ne nasıl saldırabiliriz?’ diye sordu. Ben de güvenlik tedbirlerinin çok sıkı olduğunu, böyle bir saldırının başlamadan bertaraf edileceğini söyledim. Fevzi, İncirlik Hava Üssüne 2 araçla girilebileceğini, öndeki aracın küçük araç olacağını arkadaki aracın da bomba yüklü büyük bir araç olacağını, küçük aracın önden ilk güvenlik duvarını bertaraf ettikten sonra diğer büyük araçla gerçek bombalı eylemi gerçekleştireceğini söyledi. Fevzi’ye önceki tarihlerde böyle bir keşif yapıldığını ancak bunun imkansız olduğunu söyledim.”

#İncirlik Üssü
#Türkiye
#DAEŞ
7 yıl önce