|

DEAŞ köşeye sıkıştı

DEAŞ’a yönelik operasyonlar sürüyor. Dün de yurt genelinde 113 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul ve Samsun’da yakalananların, çatışma bölgelerinde örgüt emrinde silahlı faaliyette bulundukları öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 Saturday
Güncelleme: 01:22 - 11/11/2017 Saturday
Yeni Şafak
Adana’da özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonlarda, ekipler uzun namlulu silahlarla sokak başlarında güvenlik önlemi aldı.
Adana’da özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonlarda, ekipler uzun namlulu silahlarla sokak başlarında güvenlik önlemi aldı.

Ülke genelinde DEAŞ ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 113 şüpheli yakalandı. İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda tamamı yabancı uyruklu 82 şüpheli gözaltına alındı. Bağcılar, Beykoz, Fatih, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe ve Şişli’de belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, DEAŞ yanlısı faaliyet gösteren, geçmiş dönemlerde çatışma bölgelerinde bu terör örgütünün saflarında bulunan ve ilerleyen günlerde Suriye’ye gitmek istediği tespit edilen yabancı uyruklu 82 kişi yakalandı.

SİLAHLI FAALİYETTE BULUNMUŞLAR

Adana’daki DEAŞ operasyonunda Suriye uyruklu 11 şüpheli, Trabzon’da da bir süredir takipte olan 9 kişi yakalandı. DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla İzmir’de 7, Samsun’da da Irak uyruklu 3, Eskişehir’de de yabancı uyruklu 1 şüpheli gözaltına alındı. Samsun’da yakalanan şüphelilerin Irak’ta örgüt emrinde silahlı faaliyette bulundukları öne sürüldü. Adreslerdeki aramalarda pompalı tüfek, 3 adet tabanca ve bu silahlara ait 159 mermi, örgütsel dokümanlar ve 48 karton kaçak sigara ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

  • Görev bitti sakal gitti
  • Köşeye sıkışan DEAŞ’lı teröristler kaçış yolunda deşifre olmamak için her yolu deniyor. Suriye ve Irak’ı kan gölüne çeviren örgütün yabancı savaşçıları, Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışırken operasyonlarda yakayı ele vermemek için büyük çaba sarfediyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da DEAŞ’ın hücre evlerine yapılan baskında deşifre olan erkek militanların, saç ve sakal tıraşlı oldukları öğrenildi. DEAŞ’lıların kendilerini gizlemek için izledikleri bu yöntem karşısında istihbarat birimleri de teyakkuza geçti. 
#DEAŞ
#Terör
#Türkiye
6 years ago