|

DEAŞ'lı teröriste suikast hazırlığındaki 4 PKK'lı yakalandı

Gaziantep'te DEAŞ'lı bir teröriste suikast hazırlığındaki 4 PKK'lı terörist yakalandı. PKK'lıların evinde yapılan aramada silah, uyuşturucu ve FETÖ içerikli bir kitap da bulundu.

Yeni Şafak
20:07 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:18 - 21/12/2016 Çarşamba
AA

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin, terör örgütü DEAŞ üyesi bir kişiye yönelik suikast hazırlığında oldukları bildirildi.



Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet gösteren 4 örgüt mensubunun gözaltına alındığı belirtildi.



Zanlıların sözde terör örgütü DEAŞ üyesi olan ve ismi bilinmeyen bir şahsa yönelik suikast hazırlığında olduklarına dikkat çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:



"4 terör örgütü üyesi eylemlerini gerçekleştirmeden yakalandı. Yakalanan örgüt mensuplarının eylem hazırlığında oldukları ve uyuşturucu madde kullandıkları değerlendirilmektedir.Yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli elektronik malzeme, 3 paket halinde 120 gram uyuşturucu madde ile FETÖ/PDY terör örgütü içerikli 1 kitap elde edilmiştir."


  1. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi olduğu belirlenen 4 kişinin Şahinbey ilçesi Yeşilvadi Mahallesi 4'üncü sokakta bir evde kaldığını belirlemiş, düzenlenen operasyonda evin kapısı "koçbaşı" ile açılarak 4 kişi gözaltına alınmıştı.

#Gaziantep
#DEAŞ
#PKK
#DETÖ
7 yıl önce