|

Dedeciğim ben geldim

Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi’nde, tören düzenlendi. “57. Alaya Vefa Yürüyüşü” için yurt içi ve yurt dışından yola çıkan öğrenciler, sabah namazının ardından tekbirlerle ecdatlarının, 57. Piyade Alayı’nın yürüdüğü yoldan Conkbayırı’na geçecekler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 23:27 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Dedeciğim ben geldim
​Dedeciğim ben geldim

Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve yabancı ülke temsilcilerinin katılımıyla Şehitler Abidesi’nde tören yapıldı. Çanakkale Cephesi’nde şehit düşen askerler için dua edildi. İtilaf devletleri adına İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konuştu. Avcı konuşmasında, “Çanakkale savunması, bir hayat savunması olduğu kadar aynı zamanda namus ve fazilet için can veren bir gençlik savunmasıdır. O nedenle 1915 sonrası yetişmiş bütün kuşakların bu manevi hazineye gönülden sahip çıkması ve geleceğe emanet bırakması gerekmektedir. Çanakkale savunması imanın imkana galip geldiği bir müdafaadır” dedi. Törende, Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajı da okundu. Gelibolu Yarımadası’ndaki Fransız Anıtı ve İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı’nda da tören düzenlendi.

10 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan “57. Alaya Vefa Yürüyüşü” için yurt içi ve yurt dışından yola çıkan öğrenciler, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Kocadere Kamp Alanı’na geldi. Yaklaşık 10 bin öğrencinin katılacağı yürüyüş için gelen öğrenciler gün boyunca kamp alanında kendileri için düzenlenecek etkinliklere katıldı. Öğrenciler, sabah namazı ardından yürüyüşe katılacak.


SOLOTÜRK NEFES KESTİ

Dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığının ekibi SOLOTÜRK’ün, Çanakkale Boğazı semalarındaki gösterisi yerli ve yabancı izleyicilerden büyük ilgi gördü. Daha sonra Bakan Avcı ve İngiltere Büyükelçisi Moore, “Şehitlik Defteri”ni imzaladı. Bakan Avcı ve beraberindekiler ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.


Ay yıldızlı kına yaktılar

“57. Alaya Vefa Yürüyüşü”ne katılmak için gelen gençler, kamp alanında el ve kollarına “ay yıldız” formunda kına yaktırdı. “Onbeşliler Çanakkale yolu”nda projesiyle Kosova’dan gelen 15 yaşındaki 120 öğrenci de kampa katıldı. Kosovalı Arda Spahi, ‘’102 yıl önce dedelerimiz bu topraklara gelmeden önce saçlarına kına yaktırmışlar. Bizler de o nedenle kına yaktık’’ dedi.

#​Çanakkale Kara Savaşları
#57. Piyade Alayı
#Çanakkale
7 yıl önce