|

Defolun gidin

PKK’nın büyük bir tahribata yol açtığı Sur’u ziyaret etmek isteyen HDP heyeti ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Aralarında HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve milletvekillerinin de olduğu heyeti vatandaşlar Sur’dan kovdu. Heyete tepki gösteren esnaf, “Niye buraya geliyorsunuz? Defolun gidin buradan” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:21 - 23/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde vatandaşlar, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu heyete tepki gösterdi. Beraberinde Milletvekilleri Aydoğan ve Yiğitalp ile HDP ve DBP üyesi bazı partililerle Sur ilçesine gelen Baluken, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etmek istedi ancak tepkiyle karşılaştı.



NİYE BURAYA GELİYORSUNUZ?


Terör saldırıları nedeniyle çoğu esnafın kepenk kapattığını, kendilerinin de iş yapamaz duruma düştüğünü ifade eden bir esnaf, “Ezidiler ve Suriyeliler buraya geldi, biz sahip çıktık. Sur'un esnafına kim sahip çıktı? Her şeyimiz gitti ama kim sahip çıktı? Biz bize sahip çıkmıyoruz, başkasına sahip çıkıyoruz ama kendimize çıkmıyoruz. Niye buraya geliyorsunuz? Defolun gidin buradan “ diye konuştu.





6 AY BOYUNCA İŞSİZ KALDIK


Bir ayakkabı boyacısı da 6 ay boyunca insanların iş yerlerini açamadıkları için evlerine ekmek götüremediğini belirterek, çocuklarını devletine ve milletine faydalı olmaları için okuttuğunu ancak terör saldırıları sebebiyle iş bulamadıklarını anlattı.





EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKTINIZ


Daha sonra Dabanoğlu Mahallesi'ne geçen partililere, vatandaşların tepkisi devam etti. Terör örgütünün saldırıları sebebiyle evsiz kaldıklarını ve işlerinden olduklarını belirten vatandaşlar, Baluken ile beraberindekilerini yuhaladı. Gruptakiler, “Hainler burada. Gelmeyin buraya, daha niye geliyorsunuz? 6 ay sokakta kaldık, ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden?” diyerek tepkilerini dile getirdi.



POLİS ENGEL OLDU


Heyetin üzerine yürümek isteyen grubu polis engelledi. Heyettekiler, vatandaşların tepkisi üzerine bölgeden hızla uzaklaşırken, gittikleri bazı evlerde incelemede bulunup, ailelerle sohbet etti.



Kaçarak gittiler




HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu heyet, tepkilerin ardından bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Heyetin üzerine yürümek isteyen grubu polis engelledi. Heyettekiler, vatandaşların tepkisi üzerine bölgeden hızla uzaklaştı.


#HDP heyeti
#İdris Baluken
#Nursel Aydoğan
8 yıl önce