|

Değişim milletimizin talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Afyonkarahisar kampında teşkilata önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde şimdiden benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Bundan kimsenin alınmaması gerekir. Değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 03:16 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Parti teşkilatları ile belediyelerdeki yenilenme ve değişimin zorunlu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu, milletimizin talebidir. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afyon NG Güral Termal Otel’de başlayan ve “Hep Birlikte, Büyük Hedeflere” temalı 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasında ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Değişime direnmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum. Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz.


BİZ YAPMAZSAK MİLLET YAPAR

Bu, benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği bir yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir. Geçmişte, bugün siyaset çöplüğünde kaybolup gitmiş pek çok partinin en büyük yanlışı milletin değişim talebine cevap vermek yerine kendi iç hesaplaşmalarının arkasından yürümeyi tercih etmiş olmalarıdır. Biz asla böyle bir yanlışa düşmeyeceğiz. Milletimiz, en barizi 7 Haziran olmak üzere çok net mesajlar vermiştir. Bundan nasibimizi almamız lazım. Bu gerçeği tüm çıplaklığıyla görüyoruz.

O GECE MİLLETİMİZİN DESTEĞİ
OLMASAYDI BİZ BUGÜN YOKTUK

Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz. Biz siyasi varlığımızı, hatta 15 Temmuz’da olduğu gibi hayatımızı, milletimizin bize olan desteğine, güvenine, itimadına borçluyuz. Eğer o gece milletimizin o desteği olmamış olsaydı, biz bugün yoktuk. Menderes idam edildiği zaman arkadaşlarıyla beraber sokaklara kimse dökülmedi, sadece izlediler. Biz bu ülkede aynı yanlışlara düşemeyiz. Düşmeyeceğimiz ve düşemeyeceğimizi 15 Temmuz’da bu asil, kahraman mimlet o gece ortaya koydu. Madem ki, 2019 mart ve kasım seçimleri bizim ve ülkemiz için hayati öneme sahiptir, öyleyse yapacağımız iş yine milletimize bakmaktır. Onun işaret ettiği yolda gitmektir. Milletimiz bize ne diyor, ‘değişim, yenilenme, reform’ diyor. Milletimiz daha büyük hedefler, daha büyük projeler diyor.


BUNDAN KİMSENİN ALINMAMASI GEREK

‘Değişim’ demek, geçmişle bağları asla tümüyle koparmak değildir. ‘Yenilenme’ demek asla kadroları tümüyle tasfiye etmek değildir. ‘Reform’ demek, asla mevcudu tamamen kaldırıp bir kenara atmak değildir. Bundan kimsenin alınmaması gerekiyor. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar. Yine bizim siyasi geleneğimizde ihanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır. Kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmemizden daha doğal ne olabilir? Aksi halde geçmişteki o partilerden farkımız kalmız. Unutmayın ki, çetin yollar, yorgun bedenlerle aşılamaz.”

BURADA OLMAK HAYIRLI VE GÜZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin, “AK Parti’nin istişare ve değerlendirme toplantısı için 3 yıl sonra burada olmak nasıl bir duygu?” sorusu üzerine “Hayırlı ve güzel” şeklinde cevap verdi. 


Vekiller kampa
ailece katıldı

Bazı bakan ve milletvekilleri toplantıya eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, toplantının yapıldığı salona girişinde katılımcılar ayakta alkışlayarak karşıladı. Erdoğan kürsüye üzerinde yeşil ceket ile çıkarken Emine Erdoğan kıyafetini sarı beyaz tercihinden yana kullandı. Salonun ön sıraları genel başkan yardımcılarına ayrılırken arka sıralara bakanlar, milletvekilleri ve diğer katılımcılar oturdu. Erdoğan’ın yanına Başbakan Binali Yıldırım oturdu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti de görev yapmış TBMM Başkanları da ön sıralarda yerini aldı.

Vatandaşlarla kucaklaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Afyonkarahisar’da Mevlihane ve Sokak Evleri restorasyonunu inceledi. Emine Erdoğan, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Öte yandan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve eski bakanlardan Hüseyin Çelik de AK Parti 26. İstişare Değerlendirme Toplantısı katıldı. Arınç, gazetecilere, “2015’den bu yana katılmıyordum” açıklamasında bulundu.



Pankart sürprizi

Erdoğan’ın 41 ay aradan sonra hem Cumhurbaşkanı hem genel başkan olarak katıldığı kampta yeni uygulamalar yaşandı. AK Parti’nin siyaset sahnesine çıktığı kente gelen partililer, “Cumhuriyetin kazanıldığı, AK Parti’nin kurulduğu topraklara hoşgeldiniz” pankartlarıyla karşılandı.

Katılımcılara çipli kimlik

Kamp çalışmaları için Afyonkarahisar’ın giriş ve çıkış noktalarında kontrol noktaları oluşturuldu. Şüpheli görülen araç ve kişiler kontrol edildi. Davetliler ve gazeteciler kurulan x-ray cihazlarından geçirilerek içeriye alındı. Bütün katılımcıların yakalarına özel güvenlik çipi takıldı.


Hep birlikte
hedeflere

Sahnede dev platform kuruldu. “Hep birlikte büyük hedeflere” sloganının yazılı olduğu platformda Türk bayrağı ve AK Parti bayrağının yanısıra Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun bulunduğu bayrak da ilk kez partinin etkinliğinde yer aldı.

Özel
kitapçık
özel video

AK Parti’nin kuruluş esnasında yaşadığı zorlukları içeren bir video gösterildi. Kampa özel olarak “16 yıllık demokrasi yolculuğumuz” isimli kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta, 1998 yılından bugüne Erdoğan’ın siyasi hayatı yer aldı.


#Afyonkarahisar
#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce