|

Değişimin vakti geldi

Yeni Şafak ve TVNET olarak vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyoruz. 16 Nisan’ı heyecanla bekleyen Sivas’ta vatandaşlara referandumu sorduk. Mevcut sistemle 100 yılda önemli bir gelişme kaydedilmediğini düşünen Sivaslılar, “Artık değişimin vakti geldi” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:18 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Referandum öncesi Türkiye’yi dolaşan Yeni Şafak ve tvnet muhabirleri Sivas’ta vatandaşlarla biraraya geldi.
Referandum öncesi Türkiye’yi dolaşan Yeni Şafak ve tvnet muhabirleri Sivas’ta vatandaşlarla biraraya geldi.

Yeni Şafak ve TVNET ekibi olarak Sivas'tayız. Meydanı boydan boya Türk bayraklarıyla süslü Sivas'ta halk, yüzde 60 ile 70 arasında 'Evet' çıkacağı yönünde hemfikir. 1 Kasım seçimlerinde Sivas, AK Parti'ye yüzde 68.7, MHP'ye 11.8, BBP'ye ise yüzde 2'lik oranla destek verdi. Kararsız gençler ise paket hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirtiyor. Son güne kadar paketi inceleyeceklerini dile getiriyorlar.



100 YILDA HİÇBİR ŞEY OLMADI


Referandumu parti olarak değil ülke meselesi olarak gördüğünü söyleyen Yasin Hançer, “Bu rejimle 100 yıldır bir fayda göremedik. Artık değişikliğin zamanı geldi" diye konuştu. Savaştan çıkmış bir Avrupa'nın yüz yıl gibi bir sürede Türkiye'den çok daha fazla ilerleme kaydettiğini hatırlatan Hançer, “17 Nisan'dan itibaren biz de çok hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz" dedi.







GELECEĞİMİZİN TAPUSU 'EVET'


Berk Hasbek, “Türkiye'de suç oranları gittikçe arttık. Uyuşturucu, hırsızlık ve istismar konusunda önlemler yetersiz kalıyor. 'Evet' gelirse ben buna karşı daha kararlı adımların atılacağına inanıyorum" dedi. AK Parti'den önceki koalisyon dönemlerinin halka çok zor günler yaşattığını belirten Hasbek, “Ekmek kuyruklarında saatlerce bekledikleri oluyormuş. Geleceğimizin tapusu 'Evet'" diye konuştu.



REFERANDUM PARTİ MESELESİ DEĞİL


Sivas'ın üniversite öğrencilerinden Büşra Ağkuş, da “Her daim evet" diyor. Bunu bir parti meselesi olarak görmediğini söyleyen Ağkuş, “18 yaş grubuna karşı çıkanlar için birlik ve beraberliğimiz için 16 Nisan'da oyumu evet'ten yana kullanacağım" dedi.



Vatan hainleri idam edilsin


FETÖ'cüler başta olmak üzere vatan hainlerine idam istediğini belirten Ünal Taştan, “o geceyi ve darbeyi Allah bize bir daha yaşatmasın. Bu sistem işte o darbelerin tarihe karışmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin güçleneceğini belirten Taştan, 18 yaş uygulaması ile gençlerin öz güveninin geleceğini kaydetti.



Maddeyi koyana bak


Çocuğu Ahmet ile meydanda gezen Kadir Erbaş, “çocuğumun geleceği için evet diyeceğim. Bu sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Neden Avrupa ülkelerinde oluyor da bizim ülkemizde olmuyor. Bizim onlardan neyimiz eksik. Avrupa yatarken Türkiye çılgın projeleri bir bir hayata geçiriyor. Onlar da bu projelerden rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin gelmesi halinde daha çok rahatsız olacaklarını göreceğiz" dedi. Neden evet vereceğini de, “Maddeyi koyana bak" diye nitelendirdi.







Asıl tek adam Kılıçdaroğlu


Sistem değişikliğinin artık kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Mustafa Ağırbaş, “100 senedir sakat bir atla gidiyorduk, artık değiştireceğiz" dedi. Tek adamlık söylemlerine de tepki gösteren Ağırbaş, “Tek adamlık asıl CHP'de var. Kaç seçim kaybetti hala koltuğunda oturuyor. Bunu tek adamlık dışında başka neyle izah edebiliriz?" görüşünü dile getirdi. Türkiye karşıtı adımlar atan Avrupa'ya tepki gösteren Ağırbaş, “Osmanlı'nın geri gelmesini istemiyorlar" ifadelerini kullandı.







CHP yapsaydı desteklerdik


16 Nisan'da 'Evet' diyeceğini belirten Resul Akpınar, 18 yaşındakilere milletvekilliği hakkının verilmesi ve yargı hakkındaki düzenlemelerin önemine dikkati çekti. Aynı teklifi CHP'nin yapması durumunda yine destekleyeceğini kaydeden Akpınar, 'Tek adamlık' söylemleriyle ilgili olarak ise, “Başkan bile yargılanabilecek. Onlar söylenti. Ben kulak asmıyorum" diye konuştu. Sivas'ta halkın büyük bir farkla 'Evet' diyeceğini belirten Akpınar, MHP'nin de referanduma destek vereceğini söyledi.



Dünya devleti olacağız


Fatih Soylu, halkoylamasının Türkiye için çok iyi sonuçları olacağını söyledi ve artık darbelerin olmayacağını belirtti. Avrupa'nın Türkiye karşıtı tutumunu eleştiren Fatih Soylu, “Tek kelimeyle gelişmemizi istemiyorlar. Türkiye dünya devleti olacak" diye konuştu. İslam dünyasında yaşanan acıların da dineceğine inandığını aktaran Soylu, “Suriye'de yaşananlar Türkiye'de de olsun istendi ama başaramadılar. Ortadoğu'daki sorunlar da aşama aşama çözülecek" dedi.







Siirt huzur ve refah istiyor


Siirt Belediyesi'ne kayyum olarak görevlendirilen Ceyhun Dilşad Taşkın, Yeni Şafak'a konuştu. Taşkın, “Siirt halkı yapılan hizmetlerden çok memnun. Artık huzur ve refah istiyor. Referandum için çok güzel hazırlanıyoruz. Yeni Türkiye için Siirt çok umutlu" dedi.


Siirt Belediyesi'ne 17 Kasım'da kayyum atanan Ceyhun Dilşad Taşkın, Yeni Şafak'a konuştu. Bölge hizmetlerinden, belediyenin kurumsallaşmasına, halkın beklentilerinden referanduma kadar pek çok konu hakkında konuşan Taşkın, bölgeye yıllarca yapılmayan hizmetlerin yaklaşık 4 ayda kat kat fazlasının yapıldığını ifade etti. Taşkın, “Siirt halkı yapılan hizmetlerden çok memnun. Artık huzur ve refah istiyor. Halkoylaması için çok güzel hazırlanıyoruz. Türkiye için en iyisi olacağına inanıyorum" dedi.





KURUMSAL YAPI OLUŞTURULDU


Göreve ilk başladıklarında belediyenin kurumsal kimliğinin ciddi anlamda bozuk olduğunu gördüklerini anlatan Taşkın, “İnsan kaynakları ve mali kaynaklar düzgün işlemiyordu. İlk işimiz bu yapıyı düzeltmek oldu. Kurumsal kimliğimiz için çalıştık. Kurumun yapısını tam anlamıyla düzelttik. İlk icraatimiz temizlik hizmetleri oldu. Maalesef terör örgütleri belediyemizin çalışmalarını ilk etapta engellemek için belediye çalışanlarımızı provake etmeye çalıştı.



İlk geldiğimiz gün temizlik işçilerimizin görevlerini yapmaya engel oldular ama çok şükür işçilerimiz buna fırsat vermediler. İlk günden itibaren herhangi bir aksaklık yaşanmadan tüm mahallelerimizde temizlik hizmeti vermeye başladık. 3 buçuk aylık süreçte 400 kamyon şehir içerisinde görüntü kirliliği oluşturan hafriyatlar kaldırıldı" dedi. Vatandaşlardan teşekkür ve dua aldıklarını anlatan Taşkın, “Vatandaşlarımız memnuniyetlerini belirtiyor. Halk otobüslerini vatandaşların bu hizmetten yararlanmasını engellemeyecek bir şekilde düzelttik. Vatandaşlarla daha rahat daha çabuk iletişim kurmak için internet adreslerimiz ve sosyal medya adreslerimiz yeniden revize edilerek hizmete sunuldu. Whatshap grubu kurarak vatandaşlarımız oturdukları yerden bize şikayetlerini sunuyorlar. Yapılabilecekler hemen yapılıyor. Bu sayede bizim dahi haberimiz olmayan sorunlar bize ulaşıyor ve konuyla ilgili hemen çalışma başlatıyoruz" dedi.



Tek tek esnafın derdini dinliyor


Vatandaşların daha iyi hizmet alması noktasında her türlü hizmeti yaptıklarını belirten Taşkın, her gün şehir esnafıyla da birebir görüşerek dertlerini dinliyor. Siirt halkının gelecekten çok ümitli olduğunu vurgulayan Taşkın, “Yeni gelişmelerin ülkemize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Halkoylaması noktasında da halk olumlu görüşler içerisinde. Yeni Türkiye için Siirt halkı çok umutlu. Halkımız iş, istihdam ve huzur istiyor" diye konuştu. Taşkın, “Terör örgütleri yapılan çalışmaları bozmaya çalıştı. Biz buna izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.












#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#Sivas
#Siirt
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce