|

Demirtaş'ı ödül telaşı sardı

Türkiye'de terörle mücadelede hayata geçirilecek yeni sistem ile güvenlik güçlerine destek sağlayanlar ve PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi örgütlerin üst düzey yetkililerinin yerini paylaşanlara para ödülü verilecek. ABD ve Avrupa'da da örneği olan uygulamayı Büreksel'de eleştiren HDP Eş Başkanı Demirtaş, halkın güvenlik güçleriyle işbirliğini 'ispiyonculuk' olarak değerlendirdi.

Yeni Şafak
15:44 - 31/08/2015 الإثنين
Güncelleme: 17:20 - 31/08/2015 الإثنين
AA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik" ile ilgili, "Böylesine büyük olduğunu söyleyen bir devlet, güçlü olduğunu belirten bir hükümet, nasıl bütün bu güçlere rağmen çaresiz kalıyor da vatandaştan, ispiyonculuktan medet umuyor. Utanç verici bir şey" dedi.



"İspiyonculukla" suçladı


Demirtaş, Resmi Gazete'de yayımlanan, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik" ile ilgili değerlendirmede de bulundu. Halkın tehdit unsuru olan kişileri güvenlik güçlerine bildirmesini "İspiyonculuk onursuzluktur" sözleriyle eleştiren Demirtaş, şunları söyledi:



"Benim bütün yurttaşlarıma tavsiyem sakın ola ki para için komşularınızı ihbar etmeyin. İspiyonculuk onursuzluktur. Suçla mücadele başka bir şeydir. Yurttaşını ihbarcılığa, onursuzluğa teşvik etmek başka bir şeydir. 'Size para vereceğim, mahallenizdekileri ispiyon edin' demek onursuzluğa teşviktir çünkü sizin ispiyonladığınız insan gerçekten öyle mi değil mi bilemezsiniz. Onun başına gelecek her şeyden siz sorumlu olursunuz. Toplum bir anda birbirine güvenmeyen, komşuluk ilişkilerinin inanılmaz dejenere olduğu, güvensizliğin hakim olduğu, birbirine insanların düşman haline getirildiği bir durum, kaos ortaya çıkabilir. Para için insanlarımız birbirini satmamalıdır. Bu çağrıya insanlarımız elinin tersiyle cevap vermelidir."



Aynı sistem ABD ve Avrupa'da da var


Hayata geçirilecek ödül sistemi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'dan birçok ülkedeki terörle mücadele modelleri örnek alınarak geliştirildi.


#HDP
#Selahattin Demirtaş
#PKK
#terör
٪d سنوات قبل