|

Demirtaş'ın çağrısı ile terörist taşındı

6-7 Ekim 2014'te Demirtaş'ın çağrısıyla PKK yandaşları ortalığı kana bularken, PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin kamplarına o dönemde Batman Belediyesi önünden minibüslerle terörist taşındığı ortaya çıktı. Pişmanlıktan yararlanan İ.A, rüşvetle Türkiye’ye kaçtığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 02:09 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Pişmanlıktan yararlanan İ.A, rüşvetle Türkiye’ye kaçtığını anlattı.
Pişmanlıktan yararlanan İ.A, rüşvetle Türkiye’ye kaçtığını anlattı.

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle PKK/PYD yandaşları 35 ilde terör saçmış ve 50'den fazla kişinin ölümüne neden olmuştu. O dönemde, Batman'dan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG kamplarına katılan ve bir süre sonra kaçan 15 yaşındaki İ.A. önemli itiraflarda bulundu. Pişmanlıktan yararlanarak teslim olan İ.A., “Batman Belediyesi önünden kalkan minibüslerle arkadaşlarımın isteği doğrultusunda Kobani'ye geçtik. Orada bizi YPG sorumlusu bir örgüt mensubu karşıladı. Ben eve döneceğimi söyledim. Ancak 'eğitim aldıktan sonra dönersiniz' diyerek bırakmadılar” ifadesini kullandı. İ.A, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede yaşadıklarını anlattı.



20 GÜN SİLAH EĞİTİMİ ALDIM


İfadesinde terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye katılan gençlerin Batman Belediyesi önünde araçlara bindirilerek götürüldüklerini belirten İ.A, şunları kaydetti: “Batman Belediyesi önünden kalkan minibüslerle arkadaşlarımın isteği doğrultusunda Kobani'ye geçtik. Orada bizi YPG sorumlusu bir örgüt mensubu karşıladı. Ben eve döneceğimi söyledim. Ancak 'eğitim aldıktan sonra dönersiniz' diyerek bırakmadılar. Terör örgütü YPG mensuplarından 20 gün silah eğitimi aldım.”



BABAMDAN YARDIM İSTEDİM


İki arkadaşıyla kaçma teşebbüsünde bulunan İ.A, teröristlerin kendilerini yakalayıp ayrı ayrı yerlere gönderdiğini ifade etti. İ.A, örgüt mensuplarının kendisine verdiği uzun namlulu silah ile Tilhamiz bölgesinde nöbet tuttuğunu, bu bölgede terör örgütü DEAŞ ile bir kez çatışmaya girdiğini bildirerek, örgüte katıldıktan sonra büyük pişmanlık yaşadığını aktardı. İ.A, ifadesinde şu bilgilere yer verdi: “Bu nedenle babamı aradım, beni götürmesini istedim. Babam 2015 yılında yanıma gelerek beni almak istedi. Ancak babamla gitmeme izin vermediler. Babam bana bin dolar verdi ve bir şekilde buradan kaçmamı söyledi.”


Savcılık ifadesinin ardından mahkemece “Etkin Pişmanlık” hükümleri uygulanan İ.A, adli kontrol şartıyla ailesine teslim edildi.



Rüşvet verip kurtuldum


YPG'den kurtulmak için Suriye'de bir arkadaşından destek istediğini anlatan İ.A, babasının bin dolar rüşvet verdiği arkadaşının dayısının kaçmasına yardımcı olduğunu anlattı. İ.A, şöyle devam etti: “Araba ile sınıra yakın bir yere geldik. Boş arazide uzun süre koştuktan sonra Mardin'in Kızıltepe ilçesine yaklaştığımızda arkadaşımın dayısı yanımdan ayrıldı. Daha sonra Hasankeyf yakınlarına geldim. Batman'a ulaşarak ailemin yanına gittim.”














#Selahattin Demirtaş
#PKK
#YPG
#Batman Belediyesi
7 yıl önce