|

Deneme sürüşü yakalattı

Göçmenleri Yunan adalarına götürmeye hazırlanan insan kaçakçıları, tekneyle Bitez koyunda deneme sürüşü yaparken yakayı ele verdi. Tekneye el koyulurken, 6 kişi gözaltına alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2016 понедельник
Güncelleme: 23:40 - 4/12/2016 воскресенье
Yeni Şafak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde insan kaçakçıları, tekneyle deneme sürüşü yaparken yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren polis, 60 sığınmacıyı Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçirmek üzere hazırlık yapan tekneyi takibe aldı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında 10 metrelik sürat teknesiyle Bitez Koyu sahiline yanaşan 2 organizatör, polisi fark edince kayıplara karıştı. Baskından haberi olmayan insan kaçakçıları, kıyıda demirli tekneye binerek, sahilde deneme sürüşü yapmaya başladı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de destek verdiği operasyonda polis, çetenin 6 organizatörünü kıskıvrak yakaladı.



TEKNE SAHİBİ KAYIP


Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 40 yaşındaki M.K. ile 46 yaşındaki T.M.'nin çeşitli yaralama ve göçmen kaçakçılığı suçlarından arandığı ve haklarında yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. Evden kaçan 16 yaşındak S.S. de ailesine teslim edildi. Sorguları yapılan şüpheliler, sürat teknesinin Kuşadası'ndan getirildiğini söyledi. 6 kişiden 3'ü ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, sorgulaması devam eden 2 kişinin ise pazartesi günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polis göçmen kaçakçılığında kullanılması planlanan tekne ile ilgili alınan ifadelerden yola çıkarak Gümbet ve Bitez mahallesinde operasyonları yoğunlaştırırken, teknenin sahibi K.R.N'nin arandığı bildirildi.



#Muğla
#Yunan adaları
#İnsan kaçakçıları
#Göçmenler
7 лет назад