|

Deprem yardımlarını FETÖ’ye aktarmışlar

FETÖ darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturmalarda, Van depremiyle ilgili çarpıcı ifadelere ulaşıldı. Tutuklanan 'Karayolları imamı' ve 'Karayolları abisi' olduğu iddia edilen iki kişiyle ilgili gizli tanık beyanları ortaya çıktı. Gizli tanık, Van depremi için toplanan paraların ‘Karayolları imamı’ aracılığıyla FETÖ’ye aktarıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:12 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan “Karayolları imamı” ve “karayolları abisi” olduğu iddia edilen 2 kişiyle ilgili gizli tanık ifadesi ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, “Karayolları imamı” olduğu iddia edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Tahsin Ay ile “Karayolları abisi” olduğu öne sürülen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ziya Eken tutuklandı.



İFADELERİ ALINDI


Eken ve Ay'ın emniyette verdiği ifadeler sırasında, “WVGX167DE” adı verilen gizli tanığın 2 isim hakkındaki beyanları ortaya çıktı. Ay, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde 1973'te işe başladığını, 2013'te ise Karayolları Genel Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak atandığını anlattı. Bu tarihten itibaren Ankara'da çalıştığını belirten Ay, darbe girişiminin ardından 21 Temmuz'da görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.



İDDİALARI REDDETTİ


İfadesinde FETÖ ile bir bağının olmadığını iddia eden Ay için, “WVGX167DE” adı verilen gizli tanığın beyanında şu ifadeler yer aldı. “Bu kişinin kendi makam odasında Van sorumlu imamlarıyla toplantı yaptıklarını biliyorum. Bu kişi karayollarından ihaleleri sürekli olarak FETÖ/PDY üyesi müteahhitlere veren kişidir. Diğer müteahhitlerden de himmet adı altında kurban, zekat, burs parası toplayarak örgüte finans sağlayan kişidir.



SERHAT KOLEJİNE AKTARMIŞ


Bu örgüt mensubunu FETÖ/PDY'nin Van imamlarını umreye gönderdiklerini biliyorum. Bu kişi, deprem döneminde gelen yardımlar ve çalışmaları direkt FETÖ/PDY mensuplarına aktaran ve bu malzemelerin bir çoğunu Serhat Koleji ve bu örgütle bağlantılı yerlere aktaran kişidir.”



ÖRGÜTE FİNANS SAĞLARDI


Örgüt üyesi olmadığını savunan Mehmet Ziya Eken ise, Bank Asya'ya ait bireysel emeklilik hesabı bulunduğunu, 2013'te açılan bu hesabı 2015'te iptal ettirdiğini anlattı. “WVGX167DE” adı verilen gizli tanık, Eken hakkındaki beyanlarında ise, “Van 11. Bölge Müdürlüğü'nde başmühendis olarak çalışan kişidir. Bu kişinin örgüt içerisindeki tek görevi, FETÖ/PDY mensuplarının, Van imamlarının düzenledikleri toplantılara, sohbetlere eleman temin etmekti. FETÖ/PDY tarafından kurulan bu dernek örgüte finans elde eder” ifadelerini kullandı.



1 DOLAR BABAMIN HEDİYESİ


Hasan Tahsin Ay, evi ve iş yerinde ele geçirilen materyaller hakkında “DVD ve CD'ler çocukların eğitimi için okullarından verilmiştir. Dolar ise...Hatırlamıyorum ama bazen dolar alırdım, o zamandan çantamda kalmış olabilir. Herhangi bir maksadı yoktur.” değerlendirmelerinde bulundu. Evi ve iş yerinde yapılan aramalarda ele geçen materyallerin yasak olduğunu bilmediğine işaret eden Mehmet Ziya Eken ise, “Ele geçen 1 doları Hac dönüşü babam torununa hediye etmişti, oradan kalmış.” dedi. Eken, kendisi ve ailesinini FETÖ'ye hep muhalif kaldıklarını, herhangi bir yardımda bulunmadıklarını, babasının imam hatip mezunu bir AK Parti üyesi olduğunu bildirdi.


#FETÖ
#Karayolları abisi
8 yıl önce