|

Dışişleri Bakanlığı: İsrail kısıtlamaları derhal kaldırmalı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in dedektörler dahil olmak üzere bölgedeki bütün kısıtlamaları kaldırmasını istedi.

Yeni Şafak
17:47 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 18:07 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Mescid-i Aksa'daki ihlallere devam eden İsrail, Batı Şeria'daki gösterilere müdahale etti.
Mescid-i Aksa'daki ihlallere devam eden İsrail, Batı Şeria'daki gösterilere müdahale etti.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Kudüs’te Harem-i Şerif’te bir kez daha Cuma namazının kılınmasına izin vermemesi ve Filistinlilere saldırması ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "Bugün Kudüs’te Harem-i Şerif’te bir kez daha Cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz.

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür. Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve biran önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail’in kulak vermesi beklenmektedir. Sükunetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir." denildi.

#Türkiye
#Dışişleri Baknalığı
#İsrail
#Mescid-i Aksa
7 yıl önce