|

Ders maratonu başladı

16 milyon öğrenci dün dersbaşı yaptı. Öğrenciler yaz tatili boyunca ayrı kaldıkları arkadaşlarıyla hasret giderirken, okula bu yıl başlayan minikler ise anne ve babalarından ayrılırken gözyaşı döktü.

Yeni Şafak
00:00 - 11/09/2001 Salı
Güncelleme: 15:09 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2001-2002 eğitim-öğretim yılı dün başladı. Türkiye genelinde ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 555 bin öğretmen, dün ders başı yaptı. 2001-2002 eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 8 Şubat 2002'de sona erecek.



Hasret giderdiler


Üçbuçuk aylık yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren okullarının yolunu tutan öğrenciler, okullarında yaz süresince görüşemedikleri arkadaş ve öğretmenleriyle hasret giderdiler. Okula bu yıl ilk defa başlayan öğrencilerde ise buruk bir mutluluk hakimdi.



Yeni okul kıyafetlerini giyerek anneleriyle birlikte, eğitim görecekleri okullarına gelen minik öğrenciler burada yeni arkadaşları ve öğretmenlerine alışmaya çalıştılar. Bazı öğrenciler ise ilk defa ailelerinden ayrılacak olmanın verdiği hüzünle gözyaşı döktüler. Annelerinin yanından bir an olsun ayrılmayan bazı öğrenciler, öğretmen ve ailelerinin telkinleriyle okula alışmaya çalıştılar.



Bu arada 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle Beyoğlu İstiklal Cadedesi'nde yürüyüş yapan öğrenciler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Galatasaray Lisesi bahçesinde toplanan forma ve folklor kıyafetli yaklaşık 600 öğrenci, bando eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Milli Eğitim Bakan Danışmanı Refet Angın'la Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Taksim Meydanı'na ulaşılmasından sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Balıbey, yeni eğitim ve öğretim yılının çocuklar, aileler, öğretmenler ile tüm İstanbullular için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.



'Kızlar silah çekti'


Öte yandan, Sarıyer İlköğretim Okulu Bale Grubu'nun modern dans gösterisinde, ellerinde oyuncak silah tutan kızların, Hasan Özdemir, Ömer Balıbey ve Refet Angın'ın bulunduğu tarafa doğru silahlarını doğrultmaları ilginç bir görüntü oluşturdu. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Ankara Valiliği tarafından Anıtkabir'de ve Sincan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda törenler düzenlendi. Anıtkabir'de düzenlenen ilk törende Ankara Vali Yardımcısı Haydar Keskin, Başöğretmen Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin, sorgulayıcı, öğrenmeye yönelik, kaliteli bir eğitim hedeflediklerini söyledi.



#Eğitim-öğretim yılı
#16 milyon öğrenci
23 yıl önce