|

Dershaneyi aratmayan sistem

Mezunları arasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda tanınmış kişi bulunan İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurulan sistemle, liseden mezun olan tüm öğrencilerin üniversiteye yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Yeni Şafak
14:46 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:10 - 27/07/2015 Pazartesi
AA

Okul Müdürü Cavit Erdem, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk imam hatip lisesi olan okulun, 1951'de eğitime başladığını ve 1958'ten bu yana aynı binada eğitim verdiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve kamuoyu tarafından yakından bilinen çok sayıda siyasetçi, din alimi ve akademisyenin okullarından mezun olduğunu belirten Erdem, bu durumun okullarına olan talebi arttırdığını vurguladı.



Okulun bir cazibe merkezi haline geldiğini ve talep patlaması yaşadıklarının dile getiren Erdem, binlerce kişinin çocuğunu liseye yazdırmak için yarıştığını ve çocuklarını okula kaydettirebilmek için kendilerine başvurduğunu kaydetti.



Erdem, okulun artık "kabına sığmadığını" ve binayı yenileme ihtiyacı oluştuğunu dile getirerek, "Burası çok sıkışık bir bina. Daha modern bir bina yapmaya karar verdik. Binayı yıkıp, yeniden yapacağız. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına inşallah yetişecek. İçinde modern derslikler, spor salonu, mescit, laboratuvarlar olacak. Öğrencilerimizin eğitimini aksatmadan, başka yerde bir yıl eğitim ve öğretime devam edeceğiz. Hiçbir şekilde öğrencilerimiz mağdur olmayacak. Bir sene sonra zaten bina bitecek ve geri döneceğiz. Projelerimiz aksamadan, aynı şekilde devam edecek" diye konuştu.



"Dershane formatında 1484 saat kurs verilecek"


Erdem, okulun kalitesine yakışır çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.



Bu yıl çok önem verdikleri "Her İmam Hatipli Üniversiteli Olacak" adlı projeyi de yürüteceklerini aktaran Erdem, şöyle devam etti:



"Dershanelerin yaptığı işlemin hemen hemen aynısını okulumuza kuruyoruz. Dershaneler ve temel liselerin müfredatını aldık. Onlardan altta kalmayacak bir düzenleme yaptık. Bu kapsamda, ders sonrası kurslar vererek, dershaneyi aratmayacak bir sistem kurduk. Projeyle tüm öğrencilerimizi üniversiteye yerleştirmeyi hedefliyoruz. Projeyle alakalı öğretmen ve ailelerden oluşan bir komisyon kurduk. Öğrencilere anket yaptık. Böylece ihtiyaçları belirlemek için herkesin görüşünü almış olduk."



Erdem, sayısal, eşit ağırlı ve sözel olmak üzere 3 temel alan belirlediklerini ve öğrencilerine bu alanda dershaneler düzeyinde kurs vereceklerini ifade etti.



Bir yıl boyunca son sınıflara her bölümde ayrı ayrı olmak üzere bin 484 saat takviye ders vereceklerini anlatan Erdem, şu bilgileri verdi: "Ders sonrası etüt, birebir eğitim, cumartesi günleri takviye kursu içeren bir eğitim bu. Ayrıca, 15 günde bir deneme sınavı yapılacak. Eksik kalan konular tespit edilecek. Bu alanlarda yoğunlaşılacak. Kurslarımız, 31 Ağustos'ta başlayacak ve 2 hafta sürecek hızlandırılmış eğitim verilecek. Ardından da okulun ilk haftası seviye belirleme sınavı yapılacak. Alanlara göre seviye sınıfları oluşturulacak. Yani her noktasına kadar profesyonelce düşünülmüş bir sistem kurduk ve inşallah bunun sonuçlarını yıl sonunda alacağız. Artık sadece ilahiyat değil, hukuk, tıp, mühendislik de olmak üzere her alana öğrencilerimiz yerleşiyor. İnşallah bu alanları da genişletmiş olacağız."



Erdem, başka projeler de hayata geçirdiklerini, "Dil Destek Projesi"yle hafta sonları İngilizce ve Arapça kursları verdiklerini belirtti.



Lisede bu yıl da devam edecek projeyle hazırlık sınıfı olmadan, hazırlık sınıflarındaki müfredatı uygulamayı düşündüklerini dile getiren Erdem, yabancı dil bilen mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.




Sınıflara ünlü mezunların isimleri verildi


Erdem, "Yürüyen Kur'an, Bilge İnsan Projesi"yle de geleceğin alimlerini yetiştirdiklerine dikkati çekti.



Çocukların geçmişten ilham alması için de farklı bir proje geliştirdiklerini dile getiren Erdem, şunları kaydetti:



"Bu kapsamda, her sınıfa, birime, okuldan mezun olan ya da öğretmenlik yapan bir büyüğümüzün ismini verdik. Mesela, konferans salonumuzun adı artık Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu. Mahir İz'in adını öğretmenler odasına, kurucu müdürümüz Celalettin Öktem'in adını müdür odasına, Kadir Topbaş'ın ismini de kütüphaneye verdik."



#İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi
#dershane
#Dil Destek Projesi
9 yıl önce