|

Desteğimiz tam

Libya’ya üst düzey ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Suheyrat’taki anlaşma sonrasında kurulan Libya’nın yeni yönetimine desteğimizi tam olarak veriyoruz” dedi. Çavuşoğlu, Libya’da e-vize uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:19 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin 2014'de başlayan siyasi kriz ve çatışmaların çözümü için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde oluşturulan siyasi diyalog sürecini yakından izlediği Libya'da üst düzey temaslarda bulundu. Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sirac ile Ebu Sitta Askeri Deniz Üssü'nde yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “65'nci hükümetin kurulmasından sonraki ilk ziyaretimi Libya'ya yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.



İLK ZİYARET LİBYA'YA


Çavuşoğlu, Türkiye'de hükümet kurulduktan sonra Başbakan ve Dışişleri Bakanının ilk ziyaretlerinin KKTC ve Azerbaycan'a yapıldığına dikkati çekerek, “Bu sefer Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın talimatıyla geleneğimizi değiştirdik ve ilk ziyaretimizi Libya'ya yapıyoruz” dedi. UMH Başbakanı Sirac ve Başkanlık Konseyi üyeleriyle görüşmeler yaptığını dile getiren Çavuşoğlu, “Suheyrat'taki anlaşma sonrasında kurulan Libya'nın yeni yönetimine desteğimizi tam olarak veriyoruz” diye konuştu.



E-VİZE UYGULAMASI BAŞLIYOR


Libyalıların Türkiye'ye gelmeleri konusunda yaşanan vize sıkıntısına değinen Çavuşoğlu, “Buradaki konsolosluklarımıza vize verme konusunda talimatlar verdik. E-Vize uygulamasını başlattık. İnternet konusunda sıkıntıların olduğunu varsayarak başka kolaylıkları da başlatıyoruz. Özel şirketlere vize yetkisi veriyoruz. Bir ay içinde bu çalışmalar da yapılacak” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları'nın yakında Trablus seferlerine başlaması konusunda çalışmaların sürdüğünü vurguladı.



ABD'ye Rakka mesajı


Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin, Rakka'nın Suriye rejimi tarafından ele geçirileceği iddiasıyla PYD ile işbirliği yapmasını eleştirdi. PYD'nin amacının, daha fazla toprak alarak Suriye'yi bölmek olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Biz kendilerine (ABD'ye) bu uyarıları da yaptık. Oysa güçleri birleştirsek, onların özel güçleri var, bizim özel güçlerimiz var. Cerablus hattından bir cephe açılsa aşağıya doğru temizlenip Münbic cebi kapatıldıktan sonra rahatlıkla Rakka'ya doğru gidilebilir" dedi.





#Mevlüt Çavuşoğlu
#Suheyrat
#Libya
8 yıl önce