|

Destek aldıkları açık

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2016 Salı
Güncelleme: 01:47 - 15/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 22 Temmuz'dan bu yana, silsile halinde terör saldırısının etkisi altında olduğunu belirtti.



MAZERETSİZ LANETLEYİN


Kurtulmuş Ankara'daki son saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu, sadece terör saldırısını yapan canlı bombalar ya da bu saldırının planlaması içinde bulunan bir takım kişilerden ibaret bir saldırı altında olmadığımız artık ayan beyan açıktır. Bunların bir takım lojistik, bir takım istihbari belki bir takım siyasi destekler aldıkları bir takım yerlerden de ciddi şekilde güç devşirdikleri anlaşılıyor” Şiddete karşı hep birlikte uyanık durmamız gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, şiddeti asla kanıksamayacağımızı vurgulayarak “Hiç kimse bu terör saldırısı, bu şiddet olayı karşısında herhangi bir şekilde mazeret üretmesin, dolayısıyla burada herkesten beklediğimiz hem Türkiye içinde demokratik siyasete ve milli birliğimize inanmış, kardeşliğimize inanmış herkesten beklediğimiz bu anlamda hiçbir mazeret üretmeden terörü sonuna kadar lanetlemeleridir” ifadelerini kullandı.



DNA TESTLERİ SÜRÜYOR


Önceki akşamki saldırılar sonucu vefat eden 37 kişiden 35'inin cenazesinin ailelerine teslim edildiğini açıklayan Kurtulmuş, şu bilgileri verdi: “Bir kadının canlı bomba olduğu kesindir. Kimliği konusunda herhalde bu akşam gece saatlerine kadar DNA testleri karşılıklı olarak kontrol edilerek yapılacak ve kesinleştirilecektir diye ümit ediyoruz. Bu çerçevede ikinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir. Onunla ilgili olarak da hem kimliğiyle ilgili farklı alternatifler vardır. Fakat kesinleşmediği için 'şu kimlik sahibidir' dememiz doğru değildir”



DEKLARASYON ÇAĞRISI


Kurtulmuş ayrıca TBMM'de grubu bulunan bütün partilere, teröre karşı yeniden ortak bir deklarasyon yayınlama çağrısı yaptı.


#Bakanlar Kurulu toplantısı
#ankara saldırısı
#Numan Kurtulmuş
8 yıl önce