|

Dev serada paralı eğitim

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesince kurulan serada öğrenciler, hem eğitim görecek hem de harçlıklarını çıkaracak. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erşahin, "Amacımız burada öğrencilerimize hem uygulama yaptırmak hem de ihtiyacı olanları yarı zamanlı çalıştırarak en azından bir miktar ekonomik açıdan faydalanmalarını sağlamak" dedi.

Yeni Şafak
10:54 - 8/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:01 - 8/01/2015 Perşembe
AA

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesince kurulan serada öğrenciler, süs bitkisi yetiştirerek hem pratik imkanı bulacak hem de gelir elde edecek. Uluyazı Kampüsü'ne inşa edilen 2 bin 200 metrekare büyüklüğündeki sera, çeşitli bilimsel araştırmalar yanında öğrenciler tarafından da uygulama alanı olarak değerlendirilecek. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabit Erşahin, seranın öğrencilerin eğitimi açısından önemli sonuçlar doğuracağını söyledi. Serada süs bitkileri başta olmak üzere bölge şartlarına uyum sağlayacak çalı, fidan gibi türler yetiştireceklerini dile getiren Erşahin, "Biz burada sadece çiçek üretmeyeceğiz. Özellikle iki bölüm üzerinde yoğunlaşacağız. Bunlardan birisi süs bitkileri, diğeri de bölgeyi yeşillendirmek amacıyla kullanabileceğimiz çalı tipi bitkiler olacak. Serada yılda bir milyon bitki yetiştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.  


TAM OTOMATİK HALE GETİRİLECEK

"Akademik çalışmalarımız da olacak" diyen Erşahin, "Özellikle bu serada fakültemizin bilim insanlarımıza araştırma olanağı sunacağız. Gerekli altyapıyı hazır hale getirmiş olacağız. Orman fakülteleri arasında bu teknolojik altyapıya sahip bu büyüklükte başka sera yok. Amacımız burada öğrencilerimize hem uygulama yaptırmak hem de ihtiyacı olanları yarı zamanlı çalıştırarak en azından bir miktar ekonomik açıdan faydalanmalarını sağlamak" ifadesini kullandı.

Erşahin, serada havalandırma ve sıcaklığın yarı otomatik ayarlanabildiğini belirterek, meslek yüksekokulunun desteğiyle tam otomatik hale getireceklerini, nemden sıcaklık ayarına kadar her şeyi otomatik kontrol edebileceklerini anlattı.

ÖĞRENCİ BÜYÜK SERA KURABİLECEK

Yükseköğretimde uygulamanın, eğitimin çok önemli aşamasını oluşturduğunu dile getiren Erşahin, şöyle devam etti: "Buradaki amacımız, öğrencilerimizi teorik alanda geliştirirken, diğer taraftan öğrendikleri bilgiyi uygulamalarını ve bizzat görerek öğrenmelerini sağlamak. Diğer husus, mezun olduklarında burada çalışan, uygulama yapan her öğrencimiz bu büyüklükte ve belki de daha büyük bir serayı kurup işletebilecek kapasitede, deneyimde olacaktır. Bu da bizim için ayrıca kıvanç ve gurur kaynağı olacaktır." Seradaki bitkilerin satışıyla para da kazanılacağını aktaran Erşahin, süs bitkilerini üniversite ve belediyelere satmayı düşündüklerini söyledi.

#sera
#orman fakültesi
#erşahin
9 yıl önce