|

Devlet teröristle pazarlık yapmaz

DHKP-C'nin şehit ettiği Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Muhammed Hakkı Kiraz, “Oğlum rehin alındığı gün yetkililer beni aradığında onlara, ‘Oğlumu kurtarmak için iki teröristle pazarlığa oturmayın’ dedim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:18 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
DHKP-C'nin şehit ettiği Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Muhammed Hakkı Kiraz
DHKP-C'nin şehit ettiği Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Muhammed Hakkı Kiraz

DHKP-C terör örgütünün 31 Mart 2015 günü İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleştirdiği terör eyleminde makam odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Muhammed Hakkı Kiraz o gün yaşadıklarını Yeni Şafak’a anlattı. Gezi olaylarında başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Kiraz’ın babası, “Bizim için iki yıl değil daha 2 saat bile geçmemiş gibi. Yaşadıklarımızın bir saniyesi bile hafızamızdan silinmedi. Bu acıya dayanmak ve bu olayı unutmak mümkün değil. Bir can değil bin can feda olsun bu devlete” dedi.


GEREKEN NEYSE YAPIN

Şehit Savcı Kiraz’ın rehin alındığı gece yetkililer ile arasında geçen diyaloğu Hakkı Kiraz şu sözlerle anlattı; “Oğlum rehin alındığı zaman yetkililer beni arayarak iletişime geçti. Operasyon başlatmak istediklerini ancak olumsuz bir durum karşısında ne yapmaları gerektiğini sordular. Bende onlara ‘Devletle pazarlık olmaz. Oğlumun kurtulması için iki caniyle pazarlığa oturulmasını istemiyorum. Biz bu devlet için varız. Bizde her şeyden önce devlet gelir. Gereken ne ise onu yapın’ diye cevap verdim.”

KİMSEYİ KAYIRMAZDI

"O gün istenilen yerde istenilen cevaplar alınamadı diye benim oğlum şehit edildi" diyen Kiraz, “Şehit oğlum için adalet her şeyden önde gelirdi. Berkin Elvan dosyası için her zaman şunları söylerdi; ‘Babam dahi bu dosyadan karşıma çıksa haktan, adaletten şaşmam. Kimseyi kayırmam, kimsenin hatırı için kimsenin hakkına girmem.”

#DHKP-C
#Mehmet Selim Kiraz
#Muhammed Hakkı Kiraz
7 yıl önce