|

Dicle’yi botlarla aştılar

Siirt’te halk oylaması için sandığa gitmek isteyen vatandaşlar Dicle Nehri’ni botlarla geçmek zorunda kaldı. Önceki gece yaşanan şiddetli yağışta kayıkları akıntıya kapılan 70 seçmen,AFAD ekiplerinin yardımıyla nehrin karşı tarafına geçip oyunu kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:54 - 17/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dicle’yi botlarla aştılar​​
Dicle’yi botlarla aştılar​​

Siirt’te anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulmasına ilişkin yapılan seçimde, ulaşım sıkıntısı çeken vatandaşlar, AFAD ekiplerinin desteğiyle botları kullanıp Dicle Nehri’nin karşısındaki merkezlerde oylarını kullandı. Siirt merkeze bağlı Dicle Nehri kenarındaki Kayıklı, Güneşli ve Kelekçiler köyünün nehrin karşısına ulaşımlarının sağlandığı kayıklar, önceki gece yaşanan sağanak sonucu akıntıya kapıldı. Bu köylerde yaşanan ulaşım sıkıntısı nedeniyle seçim sandıkları Ormanardı köyünde kuruldu. Köylüler, oylarını kullanabilmek için Valilik Seçim Kriz Merkezinden yardım talebinde bulundu.

OY KULLANIP DÖNDÜLER

Yardım çağrısı üzerine Siirt ve Batman’dan AFAD ekipleri görevlendirilerek, 3 köyde yaşayan yaklaşık 70 seçmen botlarla nehrin karşı tarafına geçirildi. Daha sonra köylüler oy kullanmaları için tahsis edilen servislerle Ormanardı köyüne ulaştırıldı. Köylüler, oylarını kullandıktan sonra yeniden aynı şekilde köylerine döndü. Kelekçi köyü Muhtarı Hayrettin Ay, önceki gece suyun artmasıyla kayıkların akıntıya kapıldığını, bu nedenle ulaşım sıkıntısı çektiklerini söyledi. Köylülerin, vatandaşlık görevini yerine getirmesi için destek istediklerini kaydeden Ay, AFAD ekiplerinin yardımıyla oy kullanmaya gittiklerini belirtti.

DEVLET BİZE YETİŞTİ

Köylülerden Abdullah Yağmahan, “AFAD ekiplerinin desteğiyle nehri geçtik. Kayıklarımız akıntıya kapılınca devletten yardım istedik. Yardımımıza yetiştiler. Oyumuzu kullandık” dedi.

#AFAD
#Dicle Nehri
7 yıl önce