|

Diktatörlükte böylesi olmaz

HDP’nin bölgedeki sandık şaibesini gün yüzüne çıkaran Yeni Şafak’ın haberleri üzerine açıklama yapan parti temsilcileri soruşturma açılmasını istedi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı, “Sonuçlar anormal. Manipülasyon olup olmadığının ortaya çıkarılması gerekiyor” dedi. Batman'dan milletvekili adayı olan Aydın Gök ise “Diktatörlükle yönetilen ülkelerde bile böyle sonuç çıkmaz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 23:04 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

HDP'nin seçimlerde vatandaşa yönelik yaptığı baskı ve HDP'ye atılan şaibeli oylar, parti temsilcilerini de harekete geçirdi. PKK'nın yoğun baskısına maruz kalan parti temsilcileri, HDP'nin bölgede yaptığı baskıyı dile getirdi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, birçok sandıkta anormal sonuçlarla karşılaştıklarını söyledi. Silvan ilçesinde 27 köyde oyların tamamının HDP'ye verildiğinin belirlendiğini dile getiren Akar, “Sandıklarda anormal bir şekilde hemen hemen hiç AK Parti yok. Çok doğal bir durum değildir bu. Bir köylü, bir sandık görevlisi de mi AK Parti'ye oy vermez. İtiraz yollarını denedik fakat bir sonuç çıkmadı” diye konuştu.



TEHDİTLER 3 AY BAŞLADI


Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu da bölgede seçim öncesi seçmenin tehdit edilerek, baskı altına alındığı söyledi. “Seçimden 3 ay önce köylerde seçmenler, HDP'ye oy vermeleri için tehdit edilmeye başlandı” diyen Tanrıkulu, “Seçmen psikolojik olarak baskı altına alındı” ifadesini kullandı. AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise, “25 sandıkta geçerli oyların hepsi HDP'ye çıkmışken, bazılarında katılımın yüzde 100 göründüğü ve bunların tamamının HDP'ye oy kullandığı görülüyor” dedi.



TOPLU OY İDDİASI KANITLANDI


Batman merkez ve özellikle kırsal kesimlerde çoğu sandıktan AK Parti'ye tek bir oy çıkmazken, kullanılan oyların tamamının HDP'nin hanesinde olduğunu belirten AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, bunun seçmene yapılan baskının ve toplu oy kullanımının açık kanıtı kabul ettiğini söyledi.m AK Parti Batman merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul ise seçimlerde il genelindeki 40 sandığa itirazda bulunduklarını dile getirdi. Hüda Par'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök de sonuçların şaibeli olduğunu öne sürerek, “Diktatörlükle yönetilen ülkelerde bile böyle bir sonucun çıkması mümkün değil” diye konuştu. Hüda Par Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç ise seçim günü özellikle Silopi ilçesindeki birçok köyden vatandaşlara zorla açık oy kullandırıldığı yönünde ihbarların geldiğini, bunun üzerine İl Seçim Kuruluna başvurduklarını ifade etti.



Yeni Şafak şaibeyi ortaya çıkardı


AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu Yeni Şafak'ın yayınladığı haberlerin şaibeyi ortaya çıkardığını söyledi. “Mardin'de sandıkların 100'ünde AK Parti'ye oy çıkmadı” diyen Uncu, “238 sandıkta AK Parti'ye 5 ve 5'ten az oy çıktı. Örneğin bir sandıkta 270 seçmen varsa HDP dışındaki diğer partilere hiç oy çıkmadı. Kızıltepe İlçe Seçim Kurulu'na ve diğer ilçelerde sonuçlara itiraz ettik. İtirazımız reddedildi” dedi. MHP Mardin İl Başkanı Mehmet Veysi Oğuz ise seçim sandıklarına müdahale edildiği konusunda güçlü duyumlar aldıklarını, söz konusu iddialarla ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini dile getirdi.



#Hüda Par Diyarbakır
#Şeyhmus Tanrıkulu
#Fuat Özgür Çalapkulu
#Yeni Şafak
9 yıl önce