|

Din cahili Cumhuriyet 'aptes' yazdı

Nihat Hatipoğlu'na sorulan Mars'ta su bulunmasına ilişkin soruya ilişkin haber yapan din cahili Cumhuriyet, 'abdest' yerine 'aptes' yazdı. Cumhuriyet, daha önce de düşmanı olduğu İslam dinini aslında bilmediğine dair bir çok skandal hata yapmıştı.

Yeni Şafak
10:54 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 13:51 - 4/10/2015 Pazar

Önceki gün ilahiyat uzmanı Nihat Hatipoğlu'na "Mars'ta bulunan suyla abdest alınır mı" diye oldukça ilginç bir soru sordular. Nihat Hatipoğlu'nun da gülmesine neden bu soru bir süre sosyal medyada konuşuldu, siteler haberini yaptı.



Cumhuriyet gazetesi de haberi hem gazete hem de sitesine taşıdı ancak 'abdest'i 'aptes' yaparak.. Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet'in yaptığını bir yazım yanlışıyla izah etmek mümkün değil, çünkü bu bir harf hatası değil, kendi ülkenin, kendi insanının dini değerlerine uzak durmanın, mesafe koymanın bir başka sonucu.






Cumhuriyet daha önce de skandal hatalar yapmıştı


Cumhuriyet gazetesi, daha önce de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de Kürtçe mevlit dinlemesini de skandal bir haberle servis etmişti. Ayeti, hadisi birbirinden ayıramayan İslam düşmanı Cumhuriyet gazetesi,mevlitin Kuran'ı Kerim'den okunduğunu iddia ederek skandal bir hata yapmıştı. Cumhuriyet, "Erdoğan'dan meal, Davutoğlu'ndan mevlit" başlığıyla yayınladığı haberinde "Davutoğlu Erdoğan'ın elinden düşürmediği Kürtçe Kuran'dan mevlit okuttu" ifadeleriyle cehaletini bir kez daha gözler önüne serdi. Mevlit'in, Kuran'dan okunduğunu sanan Cumhuriyet'in 'abdest'i aptes olarak yazması da, düşman olduğu dinin cahili olduğunu da bir kez daha gösterdi.








#cumhuriyet
#abdest
#mars
#nihat hatipoğlu
9 yıl önce