|

Dink'te 26 şüpheliye gözaltı kararı

Hrant Dink soruşturmasında hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin sayısı 26'ya yükseldi. Aralarında polis memuru Cevat Öneş ve Dink'in öldürüldüğü dönem Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü olan Yüzbaşı Metin Yıldız gözaltına alınırken toplam gözaltı sayısı 7 oldu.

Yeni Şafak
12:11 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:45 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü Dink soruşturması kapsamında aralarında asker ve polislerin de bulunduğu gözaltı ve yakalama kararı 26'ya yükseldi. Polis memuru Cevat Öneş ve o dönem Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda Kıdemli Yüzbaşı rütbesiyle İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Metin Yıldız gözaltına alındı.



7 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hrant Dink'in ölümünde jandarma görevlilerinin ihmali olduğu ile ilgili yürütülen soruşturmada geçtiğimiz günlerde 5 kişi gözaltına alınmıştı. Öneş ve Yıldız'ın gözaltına alınmasından sonra bu sayı 7'ye yükseldi. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin aranmasına ilişkin çalışmalar sürüyor.


#Hrant Dink
#FETÖ
8 yıl önce