|

Dinleme kayıtlarını kaçırdı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un FETÖ’cü polis şefleri ile ABD’ye seyahat ettiği ortaya çıktı. Topuz’un başkası adına kayıtlı telefon hattıyla sahte delil ve ses kayıtlarının yurt dışına çıkarılmasında FETÖ mensuplarıyla irtibatlı olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:01 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 07:54 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz
ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz

17 Aralık kumpasını tezgahlayan Fethullahçı ünlü polis müdürleri ve kaçak savcı Zekeriya Öz ile irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu iritbat görevlisi Metin Topuz, ’Siyasi ve askeri casusluk’, ‘Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs’ ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlaması kapsamında tutuklandı. Topuz’un 17-25 Aralık soruşturmasında dinlemeleri yapan teknik birim sorumluları İbrahim Şener ve Arif İbiş’le irtibatının tespit edildiği ortaya çıktı. Kararda Topuz’un başkası adına kayıtlı telefon hattıyla sahte delil ve ses kayıtlarının yurt dışına çıkarılmasında FETÖ mensupları ile irtibatlı olduğuna dikkat çekilirken, Yakup Saygılı, İbrahim Şener gibi polis şefleriyle ABD’de Narkotik dosyasıyla ilgili Washintgon’da bir savcı ile görüştükleri ifade edildi. Topuz savcılık ifadesinde, görüşmelerinin işle alakalı olduğu savunmasında bulundu.

DARBECİLER İLE TELEFON TRAFİĞİ

5 gün önce gözaltına alınan Metin Topuz’un irtibatlı olduğu FETÖ’cü polis şefleri dışında 15 Temmuz darbe girişimine katılmaktan tutuklu eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Albay Gürcan Secan ile darbe toplantılarına katılan İstanbul İl Jandarma Komuan Yardımcısı Yarbay Oktay Akkaya ile de irtibatı belirlendi. Topuz’un ayrıca darbe girişimi sırasında Ankara’da ‘Darbeye direnen herkesin vurulması ve silahların teslim edilmemesi’ gibi alimatları veren Zeki Taşkın ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edildi. Topuz’un telefon kayıtlarını merceğe alan savcılık FETÖ ile iltisaklı olmaları nedeniyle soruşturma geçiren 121 kişi ile yoğun iletişim kaydının bulunduğunu belirledi.

ÖZ VIP KARŞILAMA İSTEDİ

Topuz’un ayrıca Bylock kullanan çok sayıda kişi ile yüzlerce irtibatı olduğu da soruşturma dosyasında yer alırken, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe teşebbüsünü yöneten FETÖ üyeleriyle, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen arasındaki irtibatı sağlayan isim olduğu tespiti yer alıyor. Firari savcı Zekeriya Öz ile iki kez görüştüğünü kabul eden bu görüşmelerin ABD ve Türk polisinin ortak operasyonlarına ilişkin olduğu iddia eden Topuz, son randevunun ise Öz'ün VIP karşılama ve ağırlama istediği için geri çevrildiğini anlattı. Öte yandan Topuz’un evindeki incelemelerde ele geçirilen telefon ve dijital materyallerin incelenmesinin sürdüğü öğrenildi. 

#Metin Topuz
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce