|

Dış güvenlik görevi yine jandarmada

Bakan Bozdağ, cezaevlerinin dış güvenliğinin Adalet Bakanlığı tarafından sağlanmasından vazgeçildiğini açıkladı. Bozdağ, "Dış güvenliğin İçişleri dolasıyla jandarmada kalmasnda bir karara varıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2017 السبت
Güncelleme: 05:41 - 18/02/2017 السبت
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmada kalması konusunda karara varıldığını belirterek, “Bu nedenle dış güvenliğin Adalet Bakanlığına alınması kararımızdan vazgeçtik. Ancak bu dış güvenlikle ilgili yasanın içerisinde yer alan diğer hükümlerin ve bunun yanında ihtiyacımız olan diğer bazı düzenlemelerin hayata geçirilmesinden vazgeçmedik” dedi.



YENİ YASAL DÜZENLEME MECLİS'E SEVK EDİLECEK


Bozdağ, Antalya'nın Kemer ilçesinde Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi Toplantısı'nda personele hitap etti. Bozdağ, “Bakanlık olarak sizlerin ne kadar büyük bir iş yaptığının farkındayız. O nedenle önümüzdeki dönemde ceza infaz kurumlarıyla ilgili yeni bir yasal düzenlemeyi TBMM'ye sevk etmeyi planlıyoruz” dedi.



İSİM VEREMİYORLAR


Türkiye'de ceza ve tutukevlerine dönük ülke içinden ve dışından aleyhte kampanyalar yürütüldüğüne de değinen Bozdağ, “Biz her zaman 'Nerede, kime kötü muamele yapılmış lütfen bunu bize bildirin, gereğini yapalım' diye söylediğimizde bize bir isim vermiyorlar” diye konuştu.



#Adalet Bakanlığı
#Bekir Bozdağ
٪d سنوات قبل