|

Dışişleri'nde FETÖ mesaisi

Dışişleri Bakanlığı’nda soruşturmalara geçen hafta sonu başlandı. Konuyla ilgili kurulan özel bir birim, Bakanlıkta merkez ve yurtdışında çalışan tüm personeli tek tek gözden geçirdi. İç ve dış temsilciliklerde görevli 400 kişi bakanlıktan uzaklaştırılacak

Yeni Şafak
08:29 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:32 - 28/07/2016 Perşembe
Diğer
Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında soruşturmalara başladı.
Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında soruşturmalara başladı.

Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile ilişkili personeliyle ilgili düğmeye bastı. Bakanlıkta ve dış temsilciliklerde görev yapan 400 civarında personelin FETÖ bağlantısı nedeniyle görevlerinin sonlandırılacağı belirtiliyor.



GİRİŞ YILLARI İNCELENDİ


Dışişleri Bakanlığı'nda soruşturmalara geçen hafta sonu başlandı. Konuyla ilgili kurulan özel bir birim, Bakanlıkta merkez ve yurtdışında çalışan tüm personeli tek tek gözden geçirdi. Bakanlığa giriş yılları, yükselmeleri, Cemaat'e yakın olup olmadıkları araştırıldı. Pazartesi günü yayınlanan iç genelgeyle çalışanların bakanlık dışına çıkması engellenmiş, dışarıda olan personel de geri çağrılmıştı. Şüpheli bulunanlarla ilgili güvenlik güçleriyle irtibata geçildi ve çevresiyle birlikte çapraz sorgulamalar yapıldı. Personel Daire Baş- kanlığı tarafından görevden almalar tek tek tebliğ edildi.



400 PERSONEL GİDEBİLİR


Habertürk'te yer alan habere göre, iç ve dış temsilciliklerde görevli 400 kişi bakanlıktan uzaklaştırılacak. Bunlardan yaklaşık 40'ının meslek memuru (diplomat) olduğu belirtildi. 150'ye yakın kişinin de dış temsilciklerde görev yapmakta olduğu öğrenildi. Görevden alınan eski Bakan Müşaviri G.B. ve eski Personel Genel Müdürü T.B.'nin dışında, darbe girişimi öncesinde Büyükelçi A.F.'nin de açığa alındığı ifade edildi. A.F., ilk kez açılan bir büyükel- çilikte 14 ay görev yapmış, bu yılın başında da merkeze çekilmişti. A.F.'nin yanı sıra bir Afrika ülkesinde büyükelçilik yapan Ş.U.'nun görevden alınacağı da iddialar arasında.



#Dışişleri Bakanlığı
#15 Temmuz
#FETÖ
8 yıl önce