|

Dışişleri'nden Irak’ta yaşanan depremle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle ulusal kuruluşları AFAD ve Kızılay’la yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
07:56 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:58 - 13/11/2017 Pazartesi
IHA
Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.
Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.

Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen deprem nedeniyle ülkenin batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 155'e çıktı. Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde meydana gelen depremle ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Akşam saatlerinde merkez üssü Irak’ın Halepçe kentinin güneybatısı olan ve ilk belirlemelere göre 7.2 şiddetinde bir deprem yaşanmasından büyük üzüntü duyduk. Özellikle Iraklı Kürt kardeşlerimizin bulunduğu yerlerde yoğun şekilde hissedilen depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şu ana kadar, teyide muhtaç olmakla birlikte, az sayıda can kaybı yaşandığı yönündeki bilgiler bu elim hadisedeki tesellimizi oluşturmaktadır. Türkiye, ulusal kuruluşları AFAD ve Kızılay’la Irak halkının bu acı gününde yardıma hazırdır.

#Dışişleri Bakanlığı
#Türkiye
#Irak
#deprem
6 yıl önce