|

Dışişleri'nden uluslararası çağrı

Rus uçaklarının Suriye'nin İdlib kentindeki saldırısıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası camianın rejim ve Rusya'nın suçları karşısında gecikmeden üzerine düşeni yerine getirmesinin beklendiğini ifade etti.

Yeni Şafak
12:45 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:53 - 31/05/2016 Salı
Reuters
Dışişleri Bakanlığı, Rus uçaklarının Suriye'nin İdlib kentindeki saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanlığı, Rus uçaklarının Suriye'nin İdlib kentindeki saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Rus uçaklarının Suriye'nin İdlib kentindeki saldırısında ilk belirlemelere göre 60'tan fazla sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, uluslararası camianın rejim ve Rusya'nın suçları karşısında gecikmeden üzerine düşeni yerine getirmesinin beklendiğini ifade etti.



Yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Rejim ve Rusya Federasyonu'nun Suriye'de işlemekte olduğu suçlara bugün sabaha karşı bir yenisi daha eklenmiştir" ifadelerini kullanarak İdlib'te bir hastane, cami ve bazı sivil hedeflere Rus uçaklarınca yapıldığı bildirilen saldırıda 60'tan fazla sivilin yaralandığını ve 200'e yakın yaralının bulunduğunu belirtti.



Saldırıyı "şiddetle kınadığını" belirten Dışişleri Bakanlığı "Suriye'de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı'nı savunduğunu söyleyen Rusya'nın bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduğu açıktır. Rejim ve Rusya'nın tarih ve maşeri vicdan önünde hiçbir savunmanın aklayamayacağı ölçüdeki bu suçları karşısında uluslararası camianın üzerine düşeni daha fazla gecikmeden yerine getirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



#Dışişleri Bakanlığı
#Suriye
#İdlib
#Rusya
8 yıl önce