|

FETÖ'cü Dişli mahkemede çark etti

15 Temmuz'un kilit isimlerinden eski general Mehmet Dişli'de mahkemede çark eden FETÖ'cüler kervanına katıldı. Önceki ifadesini reddeden Mehmet Dişli, "İlk ifadem bir felaket. Bildiri lafı neydi ne yazılmış görmedim" yalanına sığındı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:25 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz'un kilit isimlerinden eski general Mehmet Dişli
15 Temmuz'un kilit isimlerinden eski general Mehmet Dişli

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a darbenin başına geçmesi ikna etmeye çalıştığı belirtilen cuntacı eski general Mehmet Dişli çark etti. Daha önceki ifadesinde, sanık Ömer Faruk Harmancık’ın Akar'a bildiri okuduğunu itiraf eden Dişli, dünkü duruşmada, "İlk ifadem bir felaket. Bildiri lafı neydi ne yazılmış görmedim. Kağıtlarda bir şey vardı. Bir şeyler okudu bildiri mi not mu bilmiyorum" dedi. Dişli'nin bu yalanları diğer cuntacılarla ağız birliği yaptığını ortaya koydu.

ELİ AYAĞI TİTREMİŞ

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli davası olan Akıncı Davası'nda dün eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli hakim karşısına çıktı. Daha önce Genelkurmay Karargah Davası'nda da savunma yapan Dişli, savunmasında sık sık "FETÖ mağduruyum" demesi dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı darbenin başına geçmesi için ikna etmeye çalıştığı yönündeki ifadelere yönelik, "silahlı kişilerin tehdidiyle yaptım" yalanına sığındı. Genelkurmay Başkanının odasında bulunduğu sırada silahlı darbecilerin içeri girdiğini söyleyen Dişli, "O esnada elim ayağım titredi" diyerek kendini aklamaya çalıştı.

YAVERİ SAVUNDU

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın itirafçı yaveri Levent Türkkan'ın "Dişli darbe teşebbüsü başladığından ilk önce Hulusi Akar Paşa’nın odasına kendisinin tek başına gireceğini, ona darbeyi tebliğ edeceğini, onun kabul etmesi halinde darbe faaliyetinin başına geçirileceğini bize söyledi" şeklindeki beyanları soruldu. Türkkan'ın aç ve susuz bırakıldığı için böyle konuştuğunu ileri sürerek kendini aklamaya çalışan Dişli'ye, Genelkurmay Başkanı'nın derdest edilmesi sırasında Türkan'ın elinde silah olup olmadığı da soruldu.

#Mehmet Dişli
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce