|

'DİTİB'e mensup görevlilere karşı yürütülen karanlık senaryo'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... Bülent Orakoğlu köşesinde Almanya'daki DİTİB soruşturmalarına ışık tuttu. Aydın Ünal, Mehmet Acet, Yusuf Kaplan ve Ahmet Ünlü de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
08:47 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:05 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Bülent Orakoğlu, Aydın Ünal, Mehmet Acet, Yusuf Kaplan ve Ahmet Ünlü'nün yazılarının en dikkati çeken bölümleri:


Artık bir sır değil

Alman Federal Savcılığı geçen ay içinde Türk İslam Birliği'nde (DİTİB) görevli 6 imam hakkında casusluk suçlaması ile soruşturma başlatmıştı. Suçlama konusu ise Almanya'nın teröre verdiği bilinen desteği bir kez daha açık bir şekilde gözler önüne seriyordu. Almanya'nın, hedefi Türkiye'yi üst aklın kontrolündeki NATO, İngiltere ve OBAMA ABD'sinin başını çektiği algı operasyonları, psikolojik harp stratejileri ve asparagas iddialarla terör'e destek veren ülkeler kategorisinde değerlendirilmesini sağlamaktı. Böylece Türkiye'de devletin üst katlarının, Lahey Adalet Divanı'nda yargılanmaları sağlanabilecekti. Bu amaçla Türkiye DEAŞ'a destek vermekle suçlanırken, Almanya açık bir şekilde Türkiye aleyhine faaliyet gösteren eli kanlı PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerine kucak açarak silah lojistik ve eğitim desteğinde bulunabiliyordu. Üstelik 15 Temmuz Kalkışması'nda 248 Türk vatandaşını şehit eden 2191 vatandaşımızı yaralayan FETÖ firarilerini, Türkiye'ye teslim etmek bir yana, Türk din görevlilerini FETÖ hakkında bilgi toplayıp Türk makamlarına ilettiği iddiasıyla casusluk davası açma cüretini göstermede bir sakınca görmüyordu.




Yasin, Fırat, Elif, Bilal, Taha, Emin ve daha niceleri…

PKK bu kez de Viranşehir'de kan döktü. Adliye lojmanlarına yapılan saldırıda, 26 yaşındaki bekçi İbrahim Kete ile 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak hayatını kaybetti.




Ahmet Oktay'ın acılı anne ve babasının sözleri yürekleri dağlıyor. “Lojmanda bulunan aç bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama oldu, bir daha eve gelemedi” diyor Oktay'ın babası. Annesi ise, “Oğlum cennetlik, onlar kendilerini düşünsün. Gönülleri hoş olmasın. Ateş burama düştü. Ben şehit annesiyim. Vatan sağ olsun” diye ağıtlar yakıyor.




Her Salı olduğu gibi yarın yine TBMM Genel Kurulu açılacak. Viranşehir saldırısı gündeme gelirse, HDP yarım ağız üzüntülerini ifade edecek. Tahmin etmek güç değil, “şiddetin şiddeti doğurduğunu” iddia edecek, Oktay'ın devlet şiddeti yüzünden öldüğü imasını yapacak, PKK'ya yine toz kondurmayacak.





'Zannediyorum dikkate alacaklar'

Geçen hafta Perşembe başlayıp Pazar akşamı biten Malta-Almanya gezisinde Başbakan Binali Yıldırım'a eşlik ettik. Gezinin Malta ayağıyla ilgili aktaracak fazlaca sözümüz yok. Bu küçük Akdeniz ülkesinin AB Dönem Başkanlığını üstlenmesini, Türkiye'nin üyelik sürecine sıcak yaklaşımını, bu minvalde yürütülen görüşmelerin faydalı geçmiş olduğunu not edip devam edelim.




Başbakan'ın gezisinin Almanya bölümünün üç temel ayağı vardı:




1. Şansölye Merkel ile sabah kahvaltısında yapılan görüşme,




2. Münih Güvenlik Konferansına katılanlarla ikili temaslar,




3. 16 Nisan referandumunda kullanacakları oylarla sonuçları bu defa daha doğrudan etkileyecek olan Türk toplumuyla salon mitinginde buluşma.





İngilizlerle birlikte Yahudiler kurdu

Batı toplumlarında İslâm korkusu, nefreti ve düşmanlığı hızla yayılıyor...




Müslümanların camilerine, kurumlarına, işyerlerine ve evlerine saldırı olmadığı gün yok neredeyse...




Hızla tırmandığı gözlenen ırkçı ve yabancı düşmanlığını körükleyen söylemler ve eylemler, Batı toplumlarında yaşayan Müslümanları çok zorlu ve tehlikeli bir gelecek beklediğini gösteriyor.




Sessiz kalamayız o yüzden.





Çalışılan süreler torba kadroda değerlendirilir mi?

2010-2012 yılları arasında hissesi % 50'nin üzerinde olan Belediye iktisadi teşebbüsünde çalıştım. (Hatta Belediyenin hisse oranı %99'du.) 2012 yılında KPSS ile memuriyete atamam oldu. Belediye iktisadi teşebbüsünde çalışmış olduğum yılları memuriyet yıllarıma saydırıp kademe yükselmesine veya diğer hakların kazanılması yolunda (şef, müdürlük sınavına giriş hakkı gibi) etkisi olur mu?




Bu soru ışığında torba kadro uygulamasının ince noktalarını vb. birçok konuyu izah etmeye çalışacağız.




Kazanılmış hak ve emekli müktesebine etkisi nasıldır?





#Bülent Orakoğlu
#Aydın Ünal
#Mehmet Acet
#Yusuf Kaplan
#Ahmet Ünlü
7 yıl önce